Logo
Одштампајте ову страницу

Панел: Удобност Заједништва – Корак ка међугенерацијској сарадњи

Оцените овај чланак
(3 гласова)

zajednistvotztztztztzПанел „УдобностЗаједништва – Корак ка међугенерацијској сарадњи"  одржан је данас на платформи Зум.

 

Омладински програма Београдског центра за људска права и канцеларија Популационог фонда Уједињених нација (УНФПА) у Србији организовале су панел „Удобност заједништва – Корак ка међугенерацијској сарадњи“ и њега можете погледати ОВДЕ.

 

Такође, можете га погледати и ОВДЕ.

 

Како можемо допринети активнијој сарадњи између људи различитих генерација? Шта је потебно младима, а шта старијима? На који начин појединци и институције могу да помогну снажнијој међугенерацијској повезаности?

 

 

Ово су само нека од питања која су отворена на догађају са различитим гостима, гошћама, уводничарима и уводничаркама, фацилитаторима и фацилитаторкама. Неки од њих су: Борка Јеремић – заменица директора УНФПА за Србију, Бранкица Јанковић – Повереница за заштиту равноправности, Јелена Стојановић – извршна директорка НАПОР-а, Милош Грабунџија – председник Удружења пензионера Србије Независност и многи други људи различитих генерација који ће бити ту да са нама заједно помере границе солидарности, сарадње и заједништва.

 

Циљ догађаја је размена знања и искуства између различитих актера на пољу рада са младима и старијима како би се успоставили нови модели међугенерацијске сарадње. Догађај ће отворити дискусију о начинима подстицања солидарности у заједници из различитих перспектива.

 

 

#UdobnostZajednistva је догађај повезан са пројекта СОФА, где смо заједничким активностима подстицали међугенерацијску солидарност и сарадњу и уживали гледајући размену младих и старијих људи у различитим заједницама.

 

Догађај је приступачан особама са инвалидитетом, са обезбеђеним тумачењем на српски знаковни језик.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 25 март 2021 15:19
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015