Logo
Одштампајте ову страницу

Mузеј Народног позоришта учествује на Манифестацији „Музеји за 10“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

muzejizadesettttttНародно позориште ће ове године учествовати на Манифестацији „Музеји за 10“, која се одржава од 12. до 18. маја 2021. године, националној музејској иницијативи највећој у Србији и јединственој у Европи, која се ове године одржава седми пут под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

 

Музеј Народног позоришта ће током седам дана приказати богат програм чији ће се садржај заснивати на баштини националаног театра која се чува и негује кроз историју.

 

Програми ће се одвијати на више локација унутар куће, а публика ће имати могућност да упозна театар и са оне друге стране коју не познаје. Кроз унутрашњост зграде ће их водити стручни предавачи који ће их упознати са одређеним тајнама настанка позоришнe уметности.

 

Централни догађај свакако је отварање изложбе посвећене Вели Нигриновој – звезда и инспирација, ауторке Вање Косанић, која ће се одржати у фоајеу Народног позоришта.

 

Посебно место заузима и промоција публикације „10 година Музеја Народног позоришта“ која је урађена поводом 10. годишњице постојања овог музеја.

 

Највеће благо баштине Народног позоришта посвећено је доајенима који су обележили једно време и из тог блага имамо „Сећање на Мију Алексића“ и преслушавање најзначајних оперских представа са аудио снимака на којима ће наступити великани из златног периода Опере Народног позоришта.

 

Сви програми који ће се одвијати у оквиру Музеја Народног позоришта су бестплатни за публику, као што је у свим градовима Србије.

 

Одређени програми Народног позоришта биће стримовани, а снимци ће моћи да се виде на ЈуТјуб каналу Народног позоришта.

 

Програм ће се реализовати уз примену свих прописаних мера за заштиту од КОВИДА 19.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 09 мај 2021 16:55
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015