Logo
Одштампајте ову страницу

Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kosancicevvenacdfdfdfdfНародна библиотика Србије организује вечерас са почетком у 18 часова вечери на Косанчићевом венцу једно у низу гостовање писца који ће читати одломке из свог дела, а вечерас ће то бити књижевница Милена Марковић.

 

Реч је о циклусу гостовања еминентних књижевних и других уметничких стваралаца који представљају своја нова, јавности још непозната уметничка остварења, под називом Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу, чија је гошћа књижевница Милена Марковић. Модератор програма је новинар и публициста Небојша Грујичић.

 

Током вечери, књижевница Милена Марковић читаће своја дела у рукопису, као и објављену поезију, и говориће о својој уметности у настајању.

 

За све заинтересоване који нису у могућности да дођу на локалитет на Косанчићевом венцу, програм се може пратити уживо и онлајн преко званичне фејсбук странице Народне библиотеке Србије, као и у одложеном термину - преко јутјуб канала.

 

Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу обнављају се у години када се обележава осам деценија од уништења зграде Народне библиотеке Србије и њеног готово целокупног књижног фонда у Другом светском рату.

 

Циклус се обнавља са циљем повратка писаца, књижевности и читалаца, као и других уметничких стваралаца, на Косанчићев венац, те упознавања публике са делима у настајању наших најзначајнијих уметника.

 

На тај начин, Косанчићев венац постаје простор сећања, обнове и стварања.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 10 мај 2021 10:58
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015