A+ A A-

Траг фондација прогласила добитнике четрнаесте Виртус награде за филантропију

Оцените овај чланак
(3 гласова)

VIRTUSssssssТраг фондација је четрнаести пут заредом доделила ВИРТУС награду за филантропију, компанијама, малим и средњим предузећима и појединцима, који су током претходне године чинили добра дела, покретали и подржавали филантропске иницијативе и тако доприносили развоју заједница у којима живе и послују, као и смањењу последица кризе изазване пандемијом КОВИД-19.

 

ВИРТУС награда за 2020. годину је додељена уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) у оквиру Пројекта за унапређење оквира за давање, као и подршку Европске уније, Балканског фонда за демократију, Балканске мреже за развој цивилног друштва и Шведске агенције за међународну развојну сарадњу.

 

Добитник Главне награде за допринос на националном нивоу је компанија МК Гроуп д.о.о. за донације укупне вредности веће од милион евра, намењене набавци медицинске опреме за здравствене установе, хуманитарних пакета хране за социјално угрожене грађане, транспорту деце за потребе лечења у иностранству, подршци деци без родитељског старања, као и установама и организацијама које делују у области културе. Компанији еФронт д.о.о. из Београда (део компаније BlackRock)  је додељена Награда за допринос локалној заједници у којој компанија послује, док је Награду за дугорочно партнерство између пословног и непрофитног сектора освојила Рајфајзен банка а.д. Београд.

 

Микропредузеће из Београда CCS Solutions добитник је Награде за мало и средње предузеће, док је Награда за индивидуални допринос филантропији уручена Александру Алеку Кавчићу из Београда, проналазачу и професору на Универзитету Карнеги Мелон у Сједињеним Америчким Државама, за допринос унапређењу основношколског и средњошколског образовања у Србији.

 

Добитници специјалних награда су: Делта Холдинг из Београда за најиновативнији пројекат, ИКЕА Србија д.о.о. за допринос родној равноправности, као и Пословни систем Михајловић из Параћина за дугорочни допринос локалној заједници у којој компанија послује. Мирјани Мутуц, књиговођи из Новог Сада, припала је награда за индивидуални допринос смањењу сиромаштва, док су Селма Хасић Манић и Нерма Зекић Хоћанин из Новог Пазара, добитнице награде за младе филантропкиње.

 

ВИРТУС награда за филантропију је установљена 2007. године, с циљем да се препознају и подрже представници пословног сектора, грађани и грађанке, који својим филантропским активностима стратешки и дугорочно доприносе развоју заједница у којима живе и послују. Како у време великих криза доброчинство има посебан значај, Траг фондација је овог пута желела да истакне оне који су се ангажовали на санацији последица пандемије у својим заједницама, као и оне који су наставили да својим филантропским делима промовишу позитивне вредности у друштву.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 15 мај 2021 17:43

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани