Кућа Добрих Вести

Login

Концерт Марије Нешић „Историја једне љубави”

Оцените овај чланак
(2 гласова)

MarijaNesicУ Народном позоришту „Тоша Јовановић” у Зрењанину, у четвртак, 3. јуна у 20 часова, наступиће сопран Марија Нешић, на концерту под називом „Историја једне љубави”.

 

Концерт организује Фондација Саша Марчета као поклон публици у Зрењанину.

 

Репертоар ће чинити популарне песме „О соле мио”, „Гранада”, „Chitarra romana", уз дела чувених италијанских композитора Ђакома Пучинија и Нина Роте, и многе друге.

 

Марија Нешић у једној од најлепших позоришних зграда у Србији донеће атмосферу топлог југа Италије музиком којом се удварало и композицијама ремек дела класичног репертоара коју публика радо прихвата.

 

Публика ће на концерту имати прилику да, осим невероватне енергије и богатог сопрана Марије Нешић, ужива у музици деветочланог Maria Orchestra, који чине пијаниста Миливоје Вељић, хармоникаш Ненад Љубеновић, гитариста Зоран Анић, перкусиониста Дмитриј Иванилов, басиста Стеван Бата Ковачевић, виолинисткиње Јелена Цаковић Љубеновић и Исидора Драмићанин, виолиста Љуба Миловановић и виолончелисткиња Јасмина Мима Врбанић.

 

Програм ће водити глумац Иван Зекић.

 

Улаз на концерт је слободан, уз резервацију бесплатне карте.

 

Народно позориште „Тоша Јовановић” најстарија је позоришна зграда у Србији и настала је 1839. године, када је житни магацин преуређен у позориште. По легенди, настало је из неизмерне љубави једног домаћег имућног грађанина према чувеној пештанској глумици; да би је приближио себи и довео у град, изградио је позориште. Унутрашњост позоришта је, захваљујући сачуваним оригиналним плановима, рестаурирана и аутентична. Позориште носи име чувеног српског глумца романтизма, Тоше Јовановића, а позоришни живот Зрењанина траје још од краја 18. века.

 

Концерт Марије Нешић одржаће се пред ограниченим бројем публике и у складу са важећим епидемиолошким мерама кризног штаба Републике Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 27 мај 2021 15:42

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија