A+ A A-

БЕСПЛАТАН КОНЦЕРТ НА КОЛАРЦУ: Деца свирају и певају са светским музичарима

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kolaraccccccccБeсплатан концерт "Музика ствара људе" биће одржан 25. јула, у 11.30 сати, у сали Коларчеве задужбине, у Београд.

 

Концерт се организује пред крај музичког кампа за децу "Музика наде", који се одржава у ОШ "Лазар Саватић" у Земуну, а организатори су НВО Праксис и Удружење музичке уметности (МАП).

 

На концерту ће се, кажу организатори, представити 150 деце старе између 12 и 16 година из Бујановца, Сурдулице, Лесковца, Краљева, Ћуприје и Београда. Осим дела великана светске музике, они ће показати и како негују домаћу фолклорну традицију и креирају обраде других стилова и жанрова. У помоћ ће им притећи угледни међународни музичари, диригент Јосе Ангел Салазар Марина (Венецуела/Грчка), трубач Серхио Аруе Доминго (Шпанија) и перкусиониста са Краљевског конзерваториума у Мадриду Мануел Перез Делгада.

 

Музички камп део је пројекта "Сутра почиње данас", који МАП већ другу годину за редом спроводи у партнерству са НВО Праксис, а финансира га Делегација ЕУ у Србији у склопу програма "Подршка цивилном друштву 2018". Пројекат се бави проблемом социјалне искључености деце из маргинализованих заједница, са циљем отклањања предрасуда и дискриминације у раном узрасту и оснаживања деце и младих да се укључе у развој политика које имају утицај на њихов живот.

 

Организатори позивају грађане да обезбеде бесплатне карте унапред на билетарници Коларчеве задужбине.

 

Извор: Кућа добрих вести/Новости


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани