Кућа Добрих Вести

Login

КОНКУРС ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ:Светионик знања – Млади из Србије поново имају прилику да мењају свет око себе

Оцените овај чланак
(4 гласова)

SVETIONIKDFDFDFDF„Светионик знања“ је традиционално такмичење 60 сређошколаца из 15 различитих градова Србије. Осмишљен је тако да средњошколци, уз менторску помоћ, тимски раде на осмишљавању идеја и припреми пројеката који могу унапредити њихову локалну заједницу.

 

Пројекти се припремају на једну од пет тема – култура и уметност, јавно здравље, туризам, друштвена одговорност и екологија.

 

Линк ка пријемном формулару је ОВДЕ.

 

„Светионик знања“ се одржава пету годину за редом као друштвено одговорна манифестација, осмишљена у циљу едукације, обуке али и повезивања младих из целе Србије. Ове године се могу пријавити ученици треће и четврте године средње школе из следећих градова – Београда, Новог Сада, Сремске Митровице, Вршца, Зрењанина, Ваљева, Чачка, Шапца, Ужица, Зајечара, Пирота, Лесковца, Врања, Крушевца и Новог Пазара.

 

Пројекат се спроводи уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

 

Кроз учествовање на Светионику знања добија се прилика за заједничко учење и упознавање средњошколаца из различитих градова Србије. Пројекат започиње свечаним отварањем који ће се одржати у Ваљеву од 03. до 05. септембра. Учесници ће имати прилику да присуствују овом тродневном семинару са обезбеђеним смештајем, предавањима, радионицама али и забавном програму. Током семинара тимови средњошколаца се упознају са својим менторима и заједно одређују и дефинишу пројекте којима желе да унапреде своје локалне заједнице и припремају се за израду пројекта.

 

Након семинара следи тромесечни рад на идејама испраћен недељним вебинарима са релвантним предавачима који прате развојни ток идеја средњошколаца. Финални пројекти се представљају на завршном догађају који ће се одржати крајем новембра. На завршном догађају млади имају прилику да своју идеју представе испред стручног жирија састављеног од представника друштвено одговорних компанија, хуманитарних фондација, медија и организација које имају развијене програме подстицаја омладинског активизма и предузетништва.

 

Учешће на Светионику знања је вишеструко корисно, али и забавно, а у потпуности бесплатно! Заинтресовани ученици треће или четврте године средње школе који живе на територији Републике Србије могу да се пријаве за учешће путем линка или званичних профила Светионика знања на друштвеним мрежама– конкурс је отворен до 5. августа.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 21 јул 2021 15:35

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија