Кућа Добрих Вести

Login

КАД ЖИЦА ЗАВИБРИРА: Сабор виолиниста Србије

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sabor134343Трећи по реду Сабор виолиниста Србије биће одржан од 20. до 22. августа у Прањанима, где ће гудала укрстити мајстори четири жице у јуниорској и сениорској категорији.

 

Након трубе и фруле, и виолина се скућила у брдима западне Србије.

 

Сутра у 13 часова уз звуке хиомне Свилен конац биће подигнута саборска застава, чим еће започети и трећи Сабор виолиниста Србије. На великој бини такмичиће се и даровита деца, као и доказани мајстори виолионе са вишедеценијским искуством.

 

„Очекује с е заиста велики број људи, виолина је магнет. Свака част труби, хармоници, али виолина је магнет и за душу и за срце и не зову је без разлога краљицом исвих инструмената. Сигуран сам да ће у наредним саборским данима овде стићи преко сто хиљада посетилаца”, каже идејни творац Сабора виолинста Србије, Гвозден НИколић.

 

Николић истиче значај ове нманифестације, имајући у виду да је ово село доживело процват и препород.

 

„Прањани су свакако доживели репризу живота, можда баш захваљујући виолини. Али,морам да кажем, и захваљујући и држави која је инфраструктурним радовима, препородила ово место. Нова централна улица, а такође морам рећи да је ово једино село

 

У Србији које има аеродром и ово је село, однедавно спојено са аутопутем. Све то дало је очигледан резултат”, закључио је Николић.     

     

Извор: Кућа добрих вести/Глас Западне Србије


               


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија