Logo
Одштампајте ову страницу

ФЕСТИВАЛ СЕДАМ ВЕЛИЧАНСТВЕНИХ: Од 2. до 6. октобра у Комбанк дворани

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sedamvelikihjdanФестивал модерног ауторског документарног филма "Седам величанствених" одржаће се од 2. до 6. октобра у Комбанк дворани.

 

Очекивања да ће нам 2021. донети толико ишчекивано опуштање и слободу од вируса није се остварило, али изузетни филмови долазе и траже свој пут до биоскопа и своје обазриве публике. Широм Европе најављене су биоскопске премијере и сви жељно очекују тренутак када ће поново уживање у филмовима да отвори директни пут из реалности у слободна магична филмска путовања креирана ауторским талентима и имагинацијом.

 

Највише од свега радује нас да ће овогодишњи фестивал отворити величанствени документарац „Merry Christmas, Yiwu" изузетног српког аутора Младена Ковачевића. Филм је настао као велики продукцијски подухват у заједничкој српско-шведској копродукцији уз учешће филмских кућа и телевизија из Немачке, Француске, Белгије и Катара, а свој изузетни фестивалски пут започео је успешном светском премијером на великом фестивалу у Ротердаму 2020. Овај маестрални модерни документарац је екслузивни поетични поглед на Кину.

 

                                            velicanstveniererer                  

И још шест врхунских остварења са европске документаристичке сцене доносе нам изузетне догађаје и особе, ауторске подухвате и идеје, свет испуњен сударима виђен увек новим неочекиваним погледима.

 

Програм и детаље о филмовима потражите на сајту после 7. септембра.

 

Продаја улазница почиње од 15. септембра на благајнама Комбанк дворане.

 

Најбољи европски документарци у Биоскопу нове реалности – за посвећене и за посебно обазриве.

 

Извор: Кућа добрих вести/ФБ


Последњи пут измењено недеља, 12 септембар 2021 18:26
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015