A+ A A-

ФРАНЦУСКИ ИНСТИТУТ У СРБИЈИ: Дигитални новембар

Оцените овај чланак
(1 Глас)

digitalninovembarrrrrДе/кодирајмо, стварајмо, играјмо и смишљајмо заједно! Француски институт у Србији позива вас на овогодишњи Дигитални новембар. Овај празник дигиталних култура, који организују француски институти широм света, пронашао је своје место и у Србији, откривајући нам сваке јесени занимљиве технологије, промовишући развоврсну француску креативност у дигиталној сфери, пружајући могућности за остварење бројних француско-српских партнерстава у овој области.

 

Дигитални новембар истиче значај међународног дијалога између дигиталних стваралаца, професионалаца и публике.

 

У сусрет овој манифестацији, публика у Београду је већ у октобру имала прилику да зађе у свет вештачке интелигенције, кроз инсталације двоје француских уметника - Жистине Емар и Патрика Тресеа, које су биле изложене у београдском Музеју науке и технике.

 

Округли сто ће бити организован 5. новембра и посвећен могућностима запошљавања у индустрији видео игара.

 

Дигитални Новембар 2021. биће посвећен и обукама у креирању видео игара: у оквиру програма Плаyинг наративе биће организован избор најбољих остварења у писању наратива за видео игре, а у оквиру програма Гаме дев, девојчице средњошколке ће моћи да се пријаве за обуке у савладавању почетних етапа у креирању видео игара.

 

Традиционална нишка међународна конференција КреНи биће фокусирана на паметни туризам и разматраће примене добрих пракси из целог света у коришц́ењу креативних индустрија и дигиталних алата у сектору туризма.

 

И овог Дигиталног Новембра емитоваће се видео прилози о познатим српским уметницима који су живели и радили у Француској, а чија се дела чувају у музејима Новог Сада и Београда. Дела представљају кустоси и директори музеја у двоминутним видео записима који буде жељу да се посете музеји у којима се налазе.

 

У медијатеци Француског института у Београду током читавог новембра биће организоване дигиталне радионице за најмлађе, као на пример оне за креирање надреалних селфија и аутопортрета кроз маштовито путовање у Париз. Биће и занимљивих радионица читања и откривања књига будућности, као и бројних креативних и едукативних видео игрица…

 

У недељи од 15. до 19. новембра биће организован сваки дан по један онлајн час француског за све заинтересоване.

 

Угледни гост Дигиталног новембра биће Пјер Лингрети, директор Међународног центра за стрип и слику у Ангулему, у Француској.  Он ће 26. новембра одржати предавање о везама између стрипа, видео игара, анимације и филма.

 

Манифестацију организује Француски институт у Србији (Београд, Ниш и Нови Сад), у сарадњи са бројним партнерима из Србије и иностранства. За већину дешавања неопходна је пријава.

 

Комплетан програм Дигиталног новембра 2021. можете погледати ОВДЕ.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 02 новембар 2021 12:21

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани