A+ A A-

ЕГЗИТ номинован за најбољи фестивал на свету

Оцените овај чланак
(2 гласова)

heroiserrtrtrtЧувени британски магазин NME номиновао је EXIT за најбољи фестивал на свету. Овом номинацијом за престижне NME награде, ЕXIT се нашао међу тренутно најзначајним светским именима из музичке индустрије, као што су ana Del Rey, Billie Eilish, The Weeknd, Måneskin, BTS, Lil Nas X, Taylor Swift, Liam Gallagher и многи други.

 

Британски магазин NME (New Musical Express) један је од најугледнијих светских медија, с традицијом дугом чак 70 година, током којих је покривао теме из области музике, филма и културе. NME награде успостављене су годину дана након оснивања магазина, а кроз историју само нека од награђиванијих имена су Elvis Presley, David Bowie, John Peel, Cliff Richard, Paul Weller, Arctic Monkeys, Muse, Morrissey, Oasis, The Beatles, The Jam, Blurи многи други.

 

Свечана додела овогодишњих BandLab NME награда биће одржана 2. марта у дворани О2 Academy Brixton у Лондону. На 69. додели биће одабрани најбољи из области музике, филма, ТВ-а и гејминга. Част да буде међу кандидатима за NME награде, Егзиту је стигла након најизазовнијег периода у музичкој индустрији, у којој је био први велики фестивал на планети који се одржао од почетка пандемије. У категорији Најбољи фестивал на свету, NME је направио избор од 10 манифестација, међу којима су, Exita, Reading & Leeds, Fuji Rock, Wireless и други.

 

Први потврђени хедлајнери 21. издања ЕXИТ фестивала, које ће бити одржано од 7. до 10. јула 2022. године на Петроварадинској тврђави су краљ алтернативног рока Nick Cave и његови The Bad Seeds, један од најоригиналнијих и најутицајнијих бендова на свету, те миљеник домаће публике Борис Брејцха, док се још имена очекује јако брзо.

 

Извор: Exitfest.org


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани