Кућа Добрих Вести

Login

YU ГРУПА: Више од 50 година чистог рокенрола

Оцените овај чланак
(2 гласова)

YUGRUPAYU ГРУПА, најдуговечнији рокенрол састав на простору бивше Југославије, 10. септембра на Ташу прави велики музички догађај, на коме ће обележити важан јубилеј, 50 година постојања у кругу својих пријатеља, колега и верне публике.

 

Овом великом бенду у сваком смислу, на бини ће се придружити велики број музичара, колега из целе Југославије, који ће се сви представити током узбудљиве и динамичне кампање за концерт, која ће трајати цело лето, уз прегршт изненађења.

 

Чланови бенда YU ГРУПА, воле да нагласе да их „само љубав и једноставност“ одржавају свих ових година.

 

О YU ГРУПИ, Пеца Поповић је рекао и ово:

 

„Године кад је музика била важна, а не бућкуриш, воде у прошлост.

 

У дане кад је настала YU ГРУПА.

 

Сведок сам, знам их од почетка, практично пре великог Праска!

 

Стварност уме да се понекад разбије о чврстину пене сећања.

 

Навала узнемирене сете подсећа ме да се у истини YU ГРУПЕ налази пуно моје животне истине.

 

Све најлепше што се могло доживети у домаћем року, ја сам проживео уз Јелиће и њихове саучеснике у том великом путовању кроз време и искушења.

 

Успели јер су надиграни тек пошто се нису одрекли бескомпромисности, вољени јер на бини никад нису побеђени, поштовани јер су остали поштени...“

 

YU ГРУПА је бенд који најдуже постоји на овим просторима и који је први почео да комбинује рок музику са елементима традиционалне музике са балканских простора.

 

Од оснивања 1970. године до данас, на челу са неуништивом браћом Жиком и Драгим Јелићем, прошавши кроз бројне фазе и поставе, где је последње три деценије трећи стожер гитариста Петар Јелић, YU ГРУПА је објавила низ значајних албума, од првенца „ YU Група“ (1973) до последњег „Ево стојим ту“ (2016), на којима су, као и на неколико синглова, забележене антологијске песме, какве су „Црни лептир“, „Чудна шума“, „Косовски божури“, „Од злата јабука“, „Морнар“, „Дунавом још шибају ветрови“. На јубилеј од пола века објављује се бокс сет од свих 13 албума, укупно 134 песме, заједничко издање ПГП РТС-а и Jugoton/Croatia records.

                                                       YDGDFDFDFDF

 

YU Групу су у јесен 1970. године основали Драги и Жика Јелић, оргуљаш Миодраг Миве Округић и бубњар Велибор Бока Богдановић, под радним називом Идејни посед. На наступу у земунском клубу “Синагога” 29. новембра исте године, диск џокеј Зоран Модли је позвао публику да им одабере име. Прихваћен је предлог Мирослава Станивука и од те вечери су постали YU ГРУПА. Годинама касније свирали су редовне рођенданске концерте 29. новембра, на Дан Републике.

 

Концерт заједно организују Студио Берар из Новог Сада и Marsh Production из Београда.

 

Будите део историје рокенрола и дођите да уживате у ванвременским рок хитовима.

 

Карте за концерт можете набавити на продајним местима tickets.rs и gigstix.com.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 20 јул 2022 09:44

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија