Logo
Одштампајте ову страницу

МАНИФЕСТАЦИЈА: Дрина је само једна

Оцените овај чланак
(1 Глас)

drinajesamojednadfdfdfdfКао и претходних петнаест пута, тако ће, очекује се, на старту регате ”Дрина је само једна”, коју организују градови Лозница и Зворник, Република Српска, и Општина Мали Зворник, у суботу бити мноштво љубитеља Дрине који уживају у спусту од Малог Зворника до Жићине плаже у Бањи Ковиљачи.

 

Шеснаесту регату најавили су данас на конференцији за штампу у градској управи Дејан Сталовић, градски менаџер, и Милан Недељковић, капетан регате. Сталовић је указао на велики значај туризма, као привредне гране, за развој Лознице и навео да је став градског руководства да после великих улагања, првенствено у инфраструктуру, треба улагати у манифестације и тако привући већи број туриста у град и истовремено подизати квалитет живота Лозничана.

 

„Ове године одржано је много програма, базара, фестивала, ауто-дефилеа, мото-скупова… на којима су наступале музичке звезде, и наступаће их још. На регати очекујемо велики број гостију и учесника и да се и овог пута потврди да нас Дрина све спаја. Град Лозница, као организатор, настоји да регата протекне безбедно, на време смо урадили све припреме, обавештене су и све државне службе и институције које треба да буду укључене да би регата била успешна“, казао је Сталовић.

 

Он је нагласио да ће сви регистровани учесници регате бити осигурани, хитна помоћ пратиће регату током пловидбе од старта до циља, а једна екипа хитне помоћи биће све време на Жићиној плажи. Биће присутна и гранична полиција, као и рониоци који ће се налазити на чамцу који усмерава регату како би и безбедност на води била на највишем нивоу.

 

„Сарадња са Малим Зворником, Зворником и Месном заједницом Бања Ковиљача је и ове године добра и мислим да ће се и ове године показати да је прва субота августа прави термин када у Лозници има много туриста, оних који током године нису овде – студенти и наши људи из дијаспоре. Имамо много заинтересованих и очекујем добро и, пре свега, безбедно дружење. Руководство града инсистира на безбедности, до сада нисмо имали проблема и очекујемо да тако буде и ове године. Апелујем на све учеснике да се придржавају правила регате која ће добити на старту, као и упутстава службених лица која ће бити ангажована током пловидбе. Важно је и да смо максимално уредили Жићину плажу, оно што смо могли, пут до плаже је у одличном стању, а уз помоћ наших јавних предузећа смо уредили и игралиште за одбојку“, рекао је градски менаџер.

 

Капетан регате каже да ће регистрација учесника регате трајати у суботу од седам сати ујутру па до почетка пловидбе у десет, а прва пловила се на Жићиној плажи очекују око два после подне.

 

„Обезбеђен је велики број поклона, мајице, реквизити, качкети, које ћемо делити свим учесницима. Очекујемо велику гужву па бих замолио све учеснике да дођу на време. Регата је прошле године изузетно посећена, можда једна од најпосећенијих, а очекујемо да сада буде још више пловила и учесника. Сва пловила добиће кесе за отпад јер морамо да пазимо на Дрину, на екологију и то нам је један од приоритета“, каже Недељковић.

 

Поред самог спуста Дрином, у склопу регате биће приређени пратећи програми, такмичење у пецању за млађе и за старије од 18 година, вожња кајаком, ди-џеј журка коју приређује Туристичка организација града Лознице, а по завршетку пловидбе, учеснике и посетиоце очекује и традиционални војнички пасуљ. У петак, вече уочи регате, у Улици Јована Цвијића биће приређен концерт Хариса Џиновића.

 

Обезбеђен је и бесплатан аутобуски превоз од Лознице преко Бање Ковиљаче до Малог Зворника. Аутобуси ће са станице у Лозници кренути у 8 и 8.30 ујутру и биће видно обележени натписом ’’Дринска регата’’.

 

Извор: Loznickenovosti.com

 

 


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015