Кућа Добрих Вести

Login

TANGO JAZZ QUARTET: Концерт у Инстититуту Гарнеријус

Оцените овај чланак
(2 гласова)

lahiostorijadfdfdfdfdfМузику Tango Jazz квартета чини спој мелодијских и ритмичких образаца танга са хармонијом и импровизацијом џеза и можда је најбоље описују речи светски познатог виртуоза на хармоници, Ришара Галијана: ”Невероватна фузија која звучи савршено”.

 

Музичка прича овог састава почела је у Буенос Ајресу када је Густаво Фирмених, вођа квартета, оживео танго плесне вечери под називом „Tipica u jazz”.

 

У златној ери танга ове плесне вечери су биле уобичајене у Аргентини и танго и џез су у том периоду живели заједно, али су ипак свирани одвојено.

 

Танго Јазз Qуартет направио је спој заједничког за оба музичка правца и додао оно што је карактеристично за џез а што тангу недостаје – импровизацију. Овај нови приступ тангу и џезу наишао је на одушевљење, како у Аргентини тако и на међународном нивоу. Наступали су у најпрестижнијим салама широм света и на најзначајнијим џез фестивалима као што су: Летњи џез фестивал у Сан Хозеу (САД), Шангајски и Хонгконгшки џез фестивал (Кина), Нишвил (Србија), Танго & Џез фестивал у Томску (Русија), Фестивал радост џеза у Јоханесбургу (Јужноафричка Република), Sunset-Sunside у Паризу ( Француска) и многи други.

 

У сарадњи са фестивалом Нишвиле покренули су пројекат „Нишвил Танго Биг Банд“, формиран од чланова ТЈQ-а и младих српских музичара, које је обучавао и предводио Густаво Фирмених. Остали чланови састава су Мартин Рао де Вита – бас, Сантјаго Виљалба – клавир и Маурисио Паскуљи – бубњеви.

 

Иза себе имају четири компакт-диска а први је остварен у сарадњи с угледним француским хармоникашем Ришаром Галијаном и промовисан на међународним турнејама које је подржало Министарство културе и спољних послова Аргентине, препознајући их као пројекат од изузетног уметничког и културног значаја.

               

Улаз слободан уз обавезне резервације: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или 066/8028-368.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 15 август 2022 12:27

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија