Logo
Одштампајте ову страницу

STREET FOOD ФЕСТИВАЛ: Први пут на Земунском кеју

Оцените овај чланак
(2 гласова)

STREETFOODDFDFDFFГастро путовање на Земунском кеју – Street Food Festival by Birra Moretti почиње у четвртак, 22. септембра и траје до недеље, 25. септембра.

 

Први фестивал уличне хране организује Туристичка организација Градске општине Земун.

 

Улаз је бесплатан, радно време је од 14 до 23 часа и обезбеђена су места за седење.

 

На Богојављенском платоу (код ресторана ”Венеција”) окупиће се познати гастро брендови и Земунски кеј ће током четири фестивалска дана постати позорница светских кухиња на отвореном, на којој ће се представити одабрани представници београдске craft food сцене. На лицу места припремаће се свежи, здрави и квалитетни специјалитети, а посетиоци ће имати прилике да уживају у сјајној храни, доброј музици и чаробној лепоти Дунава, одакле се са фестивалског дела Земунског кеја пружа јединствен поглед на град.

 

Street Food Фестивал понудиће посетиоцима уживање у укусима аутентичног америчког бургера, мексичких такоса, специјалитета кубанске и јапанске кухиње, праве наполитанске пице, италијанских паста и домаћих кнедли. У оквиру Фестивала одржаће се и специјално издање посвећено италијанској кухињи, поред пице и пасте, аутентичног капрезе бургера, биће и слаткиша, каноле, тирамису, слатке калцоне и италијанске кафе.

 

Уз подршку познатих имена градске DJ сцене, Земунски кеј ће бити претворен у идеалну локацију за уживање у савршеном споју хране и музике, али и у свему што пружа опуштајући поглед на реку.

 

Фестивал је познат и по кампањама за заштиту животне средине и један је од првих фестивала у Европи који настоји да максимално смањи употребу пластичне амбалаже, зато ће се уз помоћ Ball Packaging Europe компаније користити само чаше направљене од чистог алуминијума. Циљ ове иницијативе јесте подизање свести о заштити животне средине и значају који рециклажа има за очување планете Земље.

 

Последњег фестивалског дана, у недељу, 25. септембра, посетиоце чека посебно изненађење јер у госте од 17 до 19 часова стиже Rock радио и квaлитетан звук.

 

 

 

Извор: Кућа добрих вести/Zemun.rs

 

 


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015