Кућа Добрих Вести

Login

СВЕЧАНОСТ ЗА ПАМЋЕЊЕ: Светско првенство у Катару

Оцените овај чланак
(2 гласова)

katarjedannnnnnЦеремонијом на стадиону „Ал Бајт" у Ал Кору у Катару, свечано је отворено Светско првенство у фудбалу, које ће трајати до 18. децембра.

 

Мундијал у Катару је 22. по реду у историји, а амерички глумац Морган Фримен водио је церемонију отварања на стадиону „Ал Бајт".

 

„Постоји заједничка нит наде, радости и поштовања", рекао је Фримен.

 

Песмом је одата почаст свим учесницама Светског првенства у Катару, а потом су се на терену стадиона "Ал Бајт" појавиле маскоте са претходних Мундијала, док су се са разгласа чуле песме које су обележиле претходна такмичења.

 

На терен је изашао и Лаеб, који је маскота Мундијала у Катару. Јужнокорејска суперзвезда Јунг Кук извео је музички програм, а потом му се прикључио и домаћи певач Фахад Ал-Кубаиси.

 

Они су заједно отпевали песму „Сањари".

 

„Из Катара, арапске земље, пожелео бих добродошлицу свима на СП. Радили смо напорно, заједно са многим како бисмо организовали један од најуспешнијих турнира. Дошли смо до тренутка свечаног отварања. Ово је дан који смо очекивали са великим нестрпљењем. У наредних 28 дана пратићемо шампионат са целим светом. Пред нама је величанствен турнир за оне све који буду део Светског првенства", рекао је у говору емир Катара шеик Тамим бин Хамад Ал Тани, који је свечано отворио Мундијал.

 

„Људи различитих нација, вера, окупиће се овде. Прелепо је што ће људи све разлике ставити по страни како би славили фудбал. Он је то што их спаја у истом тренутку. Желим свим учесницима сјајну игру и добру представу, да све протекне у спортском духу, у време велике среће за све нас. Желим вам свима добродошлицу, много среће свима", казао је он.

 

Церемонија свечаног отварања Мундијала завршена је ватрометом, а заставе земаља учесница, међу којима и Србије, завијориле су се на стадиону „Ал Бајт".

 

Први меч на Светском првенству између Катара и Еквадора биће одигран данас од 17 сати на стадиону „Ал Бајт", у оквиру првог кола групе А

 

Прва утакмица са Бразилом

 

Фудбалска репрезентација Србије ће на Светском првенству у Катару играти у Групи Г са селекцијама Бразила, Швајцарске и Камеруна, одлучено је данас жребом у Дохи.

 

Прва утакмица, са Бразилом, на програму је у четвртак, 24. новембра.

 

Исход за веровали или не, имајући у виду да смо и пре четири године, на Светском првенству у Русији, такође за противнике добили Бразил и Швајцарску. Тада смо додуше прву утакмицу играли са Костариком, у Катару стартујемо 24. новембра окршајем са Бразилом! Четири дана касније одмерићемо снаге са Камеруном, а у последњем колу, 2. децембра, играћемо са Швајцарском, вероватно за пролаз у осмину финала.

 

Овакав епилог назирао се још откако су извучени европски тимови из другог шешира, јер је тада постало јасно да не можемо у групе Д, Е и Ф. Кад је затим Иран из трећег шешира отишао у Групу Б са Енглеском и САД, а Сенегал код очигледно повлашћених домаћина из Катара - већ традиција - те Холандије, Орловима су избор били: Аргентина, Бразил или Португалија као носиоци.

 

У Групу Ц са Аргентином и Мексиком отишла је Пољска, док је Србија за ривале добила Бразил и Швајцарску. Не баш идеалан сценарио, јер смо се надали неким новим изазовима, а не репризама из 2018. године. На крају и "шлаг на торту", Камерун као противник из четвртог шешира, нисмо ту могли много горе да прођемо.

 

Светско првенство у Катару играће се од 21. новембра до 16. децембра 2022. године.

 

Група А: Катар; Еквадор; Сенегал; Холандија

Група Б: Енглеска; Иран; САД; Украјина/Шкотска/Велс

Група Ц: Аргентина; Саудијска Арабија; Мексико; Пољска

Група Д: Француска; Перу/Аустралија/УАЕ; Данска; Тунис

Група Е: Шпанија; Костарика/Нови Зеланд; Немачка; Јапан

Група Ф: Белгија; Канада, Мароко; Хрватска

Група Г: Бразил; Србија; Швајцарска, Камерун

Група Х: Португалија; Гана, Уругвај; Јужна Кореја.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 21 новембар 2022 14:57

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија