Кућа Добрих Вести

Login

НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА О ФИЛАНТРОПИЈИ: Локалне фондације у функцији развоја заједница

Оцените овај чланак
(2 гласова)

fondejsnТраг фондација организује Националну конференцију о филантропији, која је ове године посвећена локалним фондацијама.

 

Догађај ће окупити око 100 релевантних представника и представница цивилног, јавног и бизнис сектора, са циљем да се покрене дијалог на тему актуелних и нових филантропских пракси и трендова.

 

Догађај је осмишљен, пре свега, као прилика за размену искустава, а неке од тема у фокусу биће како изгледа процес оснивања локалних фондација, од иницијалне идеје до званичне организације, који су начини на које грађани могу допринети развоју својих заједница, како локалне фондације могу да подстакну људе у свом окружењу на акцију, зашто чак и мала средства играју важну улогу у великим променама, као и како данас изгледа улагање и прикупљање средстава за женске организације и оснаживање жена. 

 

 

КО:               Биљана Дакић Ђорђевић, извршна директорка Траг фондације

                     Никола Бертолини, шеф Одсека за сарадњу Делегације Европске уније у Србији

Шенли Пинчоти, директорка Канцеларије за демократски и економски развој при УСАИД Србија

КАДА:         Уторак, 29. новембар 2022. године у 10.30 часова

ГДЕ:             Хотел Голден Тулип Зира, Рузвелтова 35, Београд

 

Конференција се организује у оквиру програма „Фондација нашег краја – Заједница се пита!“, који је Траг фондација покренула крајем 2019. године уз подршку Фондације Чарлс Стјуарт Мот. Програм је усмерен на подршку оснивању и раду локалних фондација, у оквиру кога су до сада основане три локалне фондације у Србији, у Нишу, Панчеву и Старој Пазови. Поред Србије, сличан програм покренут је крајем 2020. године у Босни и Херцеговини уз подршку Портикус фондације. Тим Траг фондације је посвећен пружању подршке пет иницијативних група из Босне и Херцеговине и додатне три новоизабране групе из Србије, које су у процесу оснивања фондација у својим заједницама у блиској будућности.

 

Траг је регионална фондација која делује у Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини. Већ 23 годину подржава и подстиче грађане на активно учешће у развоју локалних заједница у којима живе или послују. Траг фондација оснажује људе који верују да заједничке иницијативе могу имати велики утицај и који желе да буду покретачи позитивних промена у својим заједницама. Током претходне две деценије Траг фондација је кроз бројне програме подржала више од 1.700 успешних пројеката са преко 15 милиона америчких долара уложених широм Србије и региона.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 25 новембар 2022 00:01

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија