Кућа Добрих Вести

Login

СПЕЦИЈАЛНА ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА: „Да ли сте видели ову жену?“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

ZENNNSNSNDNDСпецијална пројекција филма „Да ли сте видели ову жену?“ аутора Матије Глушчевића и Душана Зорића биће одржана у недељу, 5. фебруара у 20 часова у Дворани Културног центра Београда (ДКЦ).

 

Након пројекције биће одржан разговор са екипом филлма.

 

„Да ли сте видели ову жену?“ у 2022. години привукао је велику пажњу публике и филмске критике. Филм је освојио Гранд Приџ „Александар Саша Петровић“ на 28. Фестивалу ауторског филма (ФАФ), а ауторима је припала и награда за најбољу режију на 15. Међународном филмском фестивалу у Бангкоку (Тајланд). Светска премијера одржана је на 79. Филмском фестивалу у Венецији на којем је Олга Кошарић, монтажерка овог остварења добила специјалну признање у категорији уметника до 40 година.

                                                         ZENADALI

„Да ли сте видели ову жену?“ је прича о средовечној жени Драгињи, која кроз три различита живота покушава да искочи из своје коже. Главну улогу у филму тумачи једна од најангажованијих глумица региона Ксенија Маринковић. У пратећим улогама појављују се Исидора Симијоновић, Борис Исаковић, Власта Велисављевић, Горан Богдан, Јасна Ђуричић, Радоје Чупић, Олга Одановић, Милица Михајловић, Ивана Вуковић, Милош Тимотијевић, Исидора Минић, Алеџ Електра и други.

 

Душан Зориц́ и Матија Глушчевиц́ студирали су филмску режију на Факултету драмских уметности у Београду, и до сада су се публици представили својим кратким филмовима „Страно тело“ (2018) и „Лооп“ (2017) који су имали премијере у Венецији и Локарну.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 28 јануар 2023 00:20

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија