Кућа Добрих Вести

Login

ЧУВЕНА ГРУПА SCORPIONS: Kонцерт у Београду 25. јуна

Оцените овај чланак
(2 гласова)

scorpiosnseereЧувена рок група Scorpions одржаће ексклузивни концерт у Београду 25. јуна у Штарк Арени! Након пет година од претходног спектакуларног наступа у Београду на истом месту, и после бројних позива фанова, Scorpions су одлучили да прошире већ уговорену турнеју и да за публику Балкана додају овај један концерт управо у Београду.

 

Продаја улазница прво почиње за фанове бенда 22. фебруара, преко сајта Scorpionsa, а регуларна продаја креће 23. фебруара путем tickets.rs и на Ticket Vision  продајним местима (међу којима су Ушће Шопинг Центар и Дом омладине).

 

Концерти Scorpionsa су прави рок спектакл у пуном смислу, чиме потврђују своју репутацију једног од ретких бендова који се данас издваја у оригиналним наступима и квалитетном звуку.

 

Исказати каријеру Сцорпионса у бројевима је готово немогуће. Међутим, један број који ипак треба поменути је више од 100 милиона продатих албума до данас. Ово чини Scorpionse убедљиво најуспешнијим рок бендом континенталне Европе.

 

Њихове песме “Still loving you”  , “Wind of Change” i “Send me and Angel”  постале су ванвременски хитови који се и дан данас врте на бројним радио станицама, али и поред невероватног успеха ових балада, Сцорпионс су првенствено хард рок бенд који доноси жестоку енергију на сцени песмама као што су “Rock You Like An Hurricane” , “Blackout” , “Dynamite” и др.

 

Педесет година је прошло од кад су тинејџери Klaus Meine, Rudolf Schenker i Matthias Jabs лутали улицама Хановера који се будио из послератне парализе, носећи своје интрументе и појачала. За ових 50 година, постали су најуспешнији немачки роцк бенд. Велики број група међу којима су Smashing Pumpkins, Green Day, Korn као и System Of A Down, обрађивало је хитове Scorpionsa.. Песма “Rock You Like An Hurricane” данас је доживела више од 150 обрада разних музичара.

 

Велики број сребрних, златних и платинастих признања само су један део историје Сцорпионса. Важан део је њихова непролазна жеља за путовањима. Свирали су више хиљада концерата на свим деловима планете. Били су први западни рок бенд који је 1988. године распродао пет концерата у тадашњем Лењинграду. Такође, пионирска достигнућа имају и њихови рани наступи у Кини и Јужној Азији чиме су отворили врата осталим западним бендовима.

 

Током више од 50 година дуге каријере било је доста магичних момената. Неки су заувек забележени на уживо албумима, неки на филмовима и у видео спотовима.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 22 фебруар 2023 15:16

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија