Кућа Добрих Вести

Login

ГРАД ЧАЧАК И МИНИСТАРСТВO КУЛТУРЕ: Промоција „Чачанске родне“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

cacanskdfdfdfdfdУ Jугословенској Кинотеци са почетком у 13 часова, 16. марта ће бити организована свечана презентација програма пројекта „ЧАЧАНСКА РОДНА“ , на којој ће бити најављен и велики мултимедијални драмско музички спектакл као церемонија свечаног отварања на Градском тргу.

 

Говориници на догађају ће бити:

 

Бранко Ћаловић – директор Уметничке галерије Надежда Петровић у Чачку, која је главни коориднатор обелажавања јубела 150 година Надежде Петровић, на националном, регионалном и светском нивоу и уједно програмски директор пројекта српксе престонице културе 2023,

 

Делфина Рајић - директорка Народног музеја Чачак, који ове године добија два депанданса, Етнографску поставку и Музеј Кошарке, чине значајан сегмент „Чачанске Родне“.

 

Страхиња Бабић – председник удржења ДАНИ УРБАНЕ КУЛТУРЕ, које организује два фестивала у чачку и захваљујући којима је Чачак град мурала, у оквиру којих ове године чачански силоси некадашњег Житопромета добијају ново лице и функцију.

 

Овом приликом на располагану за изјаве биће и учесници на великом мултимедијалном догађају којим ће програм бити званично отворен.

 

„ЧАЧАНСКА РОДНА“ назив је пројекта којим је Чачак добио титулу прве српске престонице културе и овом приликом биће најављени и представљени најзначајнији програми престонице.

 

13:00 промотивни филм

13:15 конференција за медије

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 14 март 2023 12:43

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија