Кућа Добрих Вести

Login

BELGRADE RIVER FEST: Концерти великана светске музичке сцене 21. и 22. јуна у Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

netreninikoПосле највољенијег тенора света Андрее Бочелија и фадо диве Маризе, на нашу најпрестижнију музичку манифестацију – Belgrade River Fest стиже највећа светска оперска дива данашњице Ана Нетребко са супругом Јусифом Ејвазовим, славним тенором интернационалне каријере.

 

 

Познати оперски пар први пут ће наступити у Србији 21. јуна у јединственој концертној дворани на отвореном, на платоу Геозавода у Београду на води. Друго вече фестивала, 22. јуна, резервисано је за концерт Јасмин Леви, највеће звезде "world music" сцене.

 

Водећа примадона 21. века и славни тенор у Београд стижу између наступа у чувеној Арени Вероне и најугледнијој оперској сцени Миланске скале. То је велика част за нашу земљу, али и за овдашњу публику, која ће уживати у истинском гала музичком спектаклу. Сензибилитет вокалних импресија Ане Нетребко и Јусифа Ејвазова у најмоћнијим и најдирљивијим оперским аријама доживећемо уз пратњу Симфонијског оркестра и хора Радио- телевизије Србије.

 

Скоро три деценије, Нетребко својим гласом осваја свет на оперским сценама, али и више од тога! Њени наступи обележили су неколико сезона чувене Метрополитен опере у Њујорку, а магазин "TIME" сврстао је на листу "100 најутицајнијих људи света".

                                                         jasminlevi

 

Друге вечери Belgrade River Fest-а наступиће Јасмин Леви, највећа звезда world music сцене, препозната као глас свих култура Медитерана, од Израела до Шпаније. Јасмин Леви је свет освојила хитовима на шпанском и хебрејском језику, а јак ауторски печат и вокал познате уметнице планета је упознала кроз песме „Una Noche Mas“, „Аlegria“, „Adio Kerida“… Јасмин Леви у својим песмама, гласом и стиховима, слави живот и љубав, али и бол и тугу, са истакнутом осећајношћу која налази пут ка срцима свих присутних на њеним концертима.

 

Музичка манифестација Belgrade River Fest већ првим издањем издвојила се по јасној визији да се великани светске музичке сцене представе у јединством амбијенту! Врхунска продукција, емоција, префињеност, стил и елеганција синоним су за овај фестивал, а плато Геозавода са јединственим окружењем - обалом реке и спојем старог и новог дела града, какав доноси концепт Београда на води - показао се као право место на којем изворни београдских дух добија свој замах и спаја се са космополитском атмосфером светских метропола.

 

Улазнице за концерте на Belgrade River Fest-у доступне су на свим продајним местима Ticket Visiona и online.

 

 

Извор: Кућа добрих вести/Belgraderiverfest.com

 

 

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 27 март 2023 11:24

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија