Кућа Добрих Вести

Login

УСНС наградио новинаре "Куће добрих вести" Цвејића и Васића, спортиста године Милица Мандић

Оцените овај чланак
(2 гласова)


usns stojanovicvasicbaljkasnedostajecvejicБЕОГРАД - Милица Мандић, олимпијска шампионка у теквондоу из Лондона, изабрана је за спортисту године у избору Удружења спортских новнара Србије (УСНС) а признање и пехар уручили су јој, на пригодној свечаности и у сали Удружења новинара Србије  Александар Шоштар, председник Спортског савеза Србије и Вадимир Дедић председник Удружења спортских новинара Србије.


Уручене су и традиционалне годишње награде УСНС.  Предраг Страјнић, новинар РТС добитник је награде „Новинар године“ за извештавање са рукометних Шампионата Европе и Олимпијских игара у Лондону.
Други пут за редом, награду за фоторепортере „Камера године“ припала је мајстору фотографије из „Спортског Журнала“ Ненаду Неговановићу, који је са Олимпијских игара у Лондону послао незаборавне фотографије актера који су обележили овај догађај.
Новинар дописништва РТС из Јагодине Драган Марковић добио је награду “Дописник године”.
Ове године уручене су две “Награде за животно дело”, угледном репортеру Спортске редакције Радио Београда Милану Анђићу и Новосађанину Мирославу Виславском слободном новинару и уреднику “Таблоида”.
Награда “Бранка Прелевић” за женско перо у спортском новинарству, која носи име некадашње кошаркашице а касније сјајног новнара и колумнисте “Борбе” Бранке Прелевић, припала је Сањи Милутиновић, дописнику ”Спортског Журнала” од оснивања 1990. из Крушевца.
За издавачки подухват године награђени су Александар Цвејић дугогодишњи новинар Танјуга, Бранимир Васић дугогодишњи новинар “Спортског Журнала” и Живко Бањкас коментатор и новинар  Спортске редакције Политике  за књигу “Од 1. до 51. трке Кроз Србију” чији је издвач Трка “Кроз Србију”, и Милан Симић доајен спортског новинарства, некадашњи уредник у “Спортском Журналу” за књигу “Некад било”. Александар Цвејић и Бранимир Васић су исардници интернет новина "Кућа добрих вести".
Живко Баљкас је на свечаности признање уручио Љубомору Живановићу директору организације Трке “Кроз Србију” без чије упорности и ангажовања, али и финансијске подршке не би било ни овог капиталног дела спортске публицистике у Србији.
Специјално признање са дописнички рад и јачање веза између Србије и Републике Српске припало је Славку Басари дописнику “Спортског Журнала” из Бања Луке.
Ове године жири је радио у саставу Јован Танурџић (председник), и чланови: Предраг Сарић (главни и одговорни уредник “Спортског Журнала”), Зоран Марковић (уредник Спорстеке редакције РТС), Миодраг Стојановић (главни и одговорни уредник Спорта), Драгиша Ковачевић (директор СОС канала), Стеван Батица Ковачевић (Радио Београд) и Стојан Петковић (спортски новинар из Краљева).
Како је истакао генерални секретар УСНС Бобан Игрутиновић, све одлуке о признањима жири је донео једногласно.
Свечаности је присуствовао и генерални секретар Спортског савеза Србије др Дане Корица, велик број посланика седме силе, доајена спортског новинарства, спортских радника и спортиста и представника медија.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 27 децембар 2012 16:14
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија