Кућа Добрих Вести

Login

"Галеб" одлетео у Атину на ЕШ за клубове

Оцените овај чланак
(1 Глас)

tekvondogalebuatiniБЕОГРАД - Екипа „Галеба“ предвођења олимпијском шамионком у теквондоу Милицом Мандић, под руководством тренера године у Србији Драгана Јовића, отпутовала је у Атину на прво Првенство Европе за клубове (9 – 13. јануара). Србију ће представљати само Теконвно клуб Галеб.


За Милицу Мандић предводницу младе екипу, ово ће бити прво званично такмичења после Лондона. У тиму су и Тијана Богдановић (до 46 кг),  Звездана Богдановић (до 51 кг), Нинослав Бабић (до 63 кг), Дарио Ђорђевић (до 74 кг) и Реља Просеница (+87 кг).
– На жалост нисмо успели, због неодостатка средстава, да поведемо у Атину максималан број такмичара, по осам у мушкој и женској конкуренцији – каже Драган Јовић.-  Идемо са само шесторо бораца и то нас ставља у неравноправан положај у односу на остале тимове, али, са друге стране, ово су тренутно и  најспремнији такмичари и такмичарке.
Јовић истиче да је првенство у Атини прво важно такмичење ове сезоне за теквондисте Галеба:
- После Атине следи турнир “А” класе у Трелеборгу, а затим ће Милица Мандић крајем фебруара учествовати на “Ју-Ес опену” које се одржава у Лас Вегасу. На ова три веома јака турнира видећемо колико је и како радила у припремном периоду, посебно  у Рију где смо провели две недеље захваљујући ОКС.
Милица Мандић је, пред пут, истакла да су приреме тек завршене тако да је тешко прогнозирати резултат:
- Почели смо припреме на време па ће нам овај турнир показати каква нам је форма. Свако јако такмичење је уједно и добра припрема за Шампионат света у јулу у Мексику у граду Пуебло. „Галеб“ ће у Атини имати мали али одабран тим. Пријавило се доста квалитетних такмичара, али упркос томе надамо се успеху. Лично, добро се осећам, тренинзи су били веома квалитетни. Сада је дошло време да на јаким турнирима покажемо шта можемо.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 07 јануар 2013 12:38
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија