Кућа Добрих Вести

Login

Тијани Богдановић сребро на ЕП

Оцените овај чланак
(0 гласова)

jovicbabicmandictbogdanovicАТИНА -  Тијана Богдановић (14 година) чланица Теквондо клуба Галеб из Београда освојила је у категорији до 46 кг сребрну медаљу на првом Првенству Европе за клубове у Атини. Ово је трећа медаља српских теквондиста на престижном такмичењу. Златну је освојила Милица Мандић (до 73 кг) док се Нинослав Бабић у категорији од 63 кг окитио бронзом.


Тијана Богдановић је у првом колу савладала  Гркињу Деспоину Микалидоу са 13:0, а затим је на сјајан начин победила Рикиј Јилдрим из Турске, европску сениорску шампионку и бронзану са Светског првенства прошле године на златан бод после изједначеног резултата 10:10. У финалу је поражена од Фатме Саридоган из Турске са 6:3, али су је судије оштетиле на самом крају борбе.
Драган Јовић тренер и председник  Галеба је веома задовољан:
- Дошли смо у Атину са свега шесторо такмичара и такмичарки, јер нисмо могли да доведемо, због недостатка новца по осам на колико имам право. Жао ми је што Тијана Богдановић није освојила злато. У целини, одличан разултат и најава лепе сезоне за српски теквондо и наш клуб.
Мандићева је после Олимпијских игара у Лодону прошле године, када је освојила злато, први пут изашла на татами:
- Није било лако. Сада сам олимпијска шампионка и, како сам ја раније хтела да будем најбоља управо против најбољих, тако и сада сви желе да ме победе. Ова медаља је доказ да смо одлично радили у припремном делу. Мало ме је „повукла“ и медаља Бабића на почетку такмичења. Честитам Тијани Богдановић која је као јуниорка освојила сениорску медаљу.
Тијана Богдановић, иако једна од најмлађих на турниру и дебитанткиња у сениорској екипи, храбро се борила:
- После одличних припрема у Рију, у Атину сам дошла са добром формом. Ово је драгоцено искуство, тек сам на почетку каријере и морам још много да учим. На срећу имам од кога. Мотив су ми били и трофеји Нинослава Бабића и Милице Мандић. Било је тешко борити се у сениорској конкуренцији,  али сам успела да победим неколико познатих и врло успешних такмичарки.
Нинослав Бабић, који има и универзитетско сребро из Београда 2009. је је првог дана донео тиму велику радост када је освојио бронзано одличје:
-Одлично смо почели сезону и радујем се Светском првенству  у Мексику на пролеће.
Дарио Ђорђевић (до 74 кг), Реља Просеница (+87 кг) и Звездана Богдановић (до 49 кг) изгубили су и првом колу шампионата.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 12 јануар 2013 19:45
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија