Кућа Добрих Вести

Login

Јован Зекавица 42. млади возач на "Тур оф Гила" у САД

Оцените овај чланак
(0 гласова)

gila-spust-uvodnaСрпски репрезентативац Јован Зекавица који је ове сезоне члан америчке екипе са возачима до 23 године „БМЦ Хинкепи спортска опрема“, завршио је трку „Тур оф Гила“ у САД из УЦИ календара у категорији 2.2 на 42. месту у бодовању младих бициклиста и на 99. позицији у генералном пласману.

Пре пете, последње, етапе, која је била најдужа и најтежа на трци од Силвер Ситија до Пино Алтоса од 170,1 км, Зекавица је био 90. у укупном пласману, али је у завршној етапи стигао на 106. месту у конкуренцији 117 бициклиста колико их је дошло на цаљ, са 32,54 минута слабијим временом и покварио позицију.

Победио је Лосон Крадок (САД, Бонтражер Лајфстронг) у времену 4:27,32 часова у спринту испред сувозача из екипе Иана Босвела (САД). Треће место је освојио Чад Бејер (САД, Компетитив Сајклист) са шест секунди заостатка и то му је помогло да се пробије на друго место у генералном пласману где је славио Аустралијанац Рори Сатерленд (Јунајтид Хелткер) у времену 13:38,12 часова. Бејер на другом месту имао је 15 секунди заостака, док је трећи, уједно и најбољи млади возач, Џо Доррбовски (САД, Бонтражер Лајфстронг).

Јован Зекавица је поникао у чачанском Борцу а прошле године је из Партизана отишао у САД. Победио је ове сезоне на две трке у САД у Рок Хилу и Клемсону. Освојио је и четврто место у генералном пласману у етапној трци такође из националног календара.

На „Тур оф Гила“ која се бодује за ранг листу Америка тура у категорији 2.2, 2005. Иван Стевић је освојио друго место у генералном пласману и два пута је

био трећи у етапама.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 14 мај 2012 00:15
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија