Logo
Одштампајте ову страницу

Стевић изгубио жуту мајицу по киши, има исто време као и нови лидер Боев у Москви

Оцените овај чланак
(0 гласова)

moskva-salkano-i-srbija-na-celu-uvodnaИван Стевић, кандидат за олимпијске игре из београдског Партизана, заузео је 10. место у спринту 63 возача на циљу четврте етапе трке “Пет кругова око
Москве” и изгубио је жуту мајицу пошто је његов ривал Игор Боев (Русија, Итера Каћуша) стигао седми и преузео лидерску позицију са истим временом као Стевић, али и са бољим збиром бодова на основу пласмана у досадашњим етапама.

-Одлучила је виша сила, јер киша и пад темепратуре на само десет степени нису пријали Стевићу – каже селекор Радиша Чубрић.

- Изгубио је прво место и сутра нас у последњјој етапи на Садовојском кругу од 129,6 км чека паклена, спринтерска борба против Итера Каћуше. Добра вест у овом тешком дану је, да Есад Хасановић који је у трећој етапи тешко пао, није сломио кључну кост, већ му је раме искочило и има малу напрслину за коју лекари кажу да ће се санирати за три до четири недеље.

У једном тренутку, Стевић и Боев су остали у другој групи, а напред је побегла група са Немцом Милером, трећим у генералном пласману који је опасно угрозио жуту мајицу:

- Стевић се мајсторски преселио уз помоћ Касе, који га је сачекао из групе, и било је фантастично за гледање: цела Итера Каћуша није могла да га “држи”.
И Дер је био у позицији да се попне на постеље пошто се нашао у изгледном бегу, али је на крају скоро цео караван дошао на спринт по јакој кипи. Финиш
последње етапе није по Стевићевом укусу, равно је на широком булевару са благом низбрдицом. Бољи је на циљевима који су на брду. У последњој етапи биће милион победнчких комбинација. Пробаћемо и да му помогнемо да узме неку бонифиакцију на пролазним циљевима. Уздамо се у и Бога и руску метеорологију јер, наводно, растерују облаке неким хемикалијама. Домаћини кажу да овде никада није падала киша за 9. мај, Дан победе, када је и велика парада. То би нам савршено одговарало, етапа са много сунца – објаснио је Чубрић.

Три Руса су се нашла на постољу четврте етапе од 151 км (“Воробиевски круг”). После 3:40,57 часова Константин Јакимов је славио у спринту ипсред Леонида Краснова и Сергеја Николајева. Боев је био седми, Стевић десети, Марко Станковић, који је помагао у спринту, завршио је на 11. месту док је 14. био Дер, а 50. Габор Каса, сви у времену првог. Млади Никола Козомара је стигао 75. са 3,19 минута заостатка.

Боев носи жуту мајицу са 15:04,57 часова, Стевић на другом месту има исто време, док је Немац Дирк Милер и даље трећи са осам секунди заостатка.

Пласман осталих српских бициклиста: 27. Жолт Дер + 6,40, 30. Габор Каса + 7,28, 66. Никола Козомара + 16,31, 69. Марко Станковић + 22,31.

У каравану је 87 возача. Стевић је изгубио и љубичасту мајцу спринтера, Боев сада има на првом месту два бода више, трећи је Словенац Мезгец.

У пласману екипа Итера Каћуша води, Салкано тим је четврти, а репрезентација Србије 12. од 25 екипа.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 14 мај 2012 01:44
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015