A+ A A-

Јул-месец шаха у Београду

Оцените овај чланак
(0 гласова)


saheszasahistkinjeБЕОГРАД - Јул ће бити проглашен за месец шаха у Београду, одлучено је на седници Организационог одбора 14. појединачног Првенстав Европе у шаху за жене који ће се одржати у главном граду Србије од 22. јула до 4. августа.


- Првенство Европе је једно од пет најважнијих такмичења Европске шаховске уније и веома смо задовољни што је организација поверена Шаховском савезу Србије и Београду - истакла је наша прослављена шахисткиња велемајстор Алиса Марић, министар омладине и спорта Србије и председник Организационог одбора Првенства Европе за шахисткиње.- Искористићемо  га да још више популаришемо шах, посебно женски. Биће и много интересантних акција да привучемо што више младих у шаховски спорт. Такође, ово такмичење је и прилика да се Србија покаже као успешан организатор и домаћин великог спортског догађаја, а да учесници и гости уживају у посети престоници.
Министарство омладине и спорта Србије помоћи ће организаторима Првенства Европе за шахисткиње са девет милиона динара.
Наградни фонд је 80.000 евра, а са овог такрмчња које ће окупити најбоље европске шахисткиње, 14 најуспешнијих пласираће се директно на Светски шампионат.
Судиће и десет жена судија, на челу са генералном секретарком Европске шаховске уније Савом Стоисављевић, некадашњом двоструком јуниорском првакињом Југославије у шаху.
Организатори такмичења су Шаховски савез Србије и Центар за развој шаха под покровитељством Европске шаховске уније (ЕШУ), а играће се у 11 кола по швајцарском систему.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 30 јануар 2013 19:27
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани