Кућа Добрих Вести

Login

У суботу 12. маја класик "Београд - Чачак"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

classiclogov-uvodnaЈедини српски бициклистички класик (трка чији су старт и циљ увек у истим градовима и вози се стално истом стазом) 19. трка „Београд – Чачак“ одржаће се у суботу 12. маја. Бодоваће се и ка друга трке Лиге Србије у друмском бициклизму. Организатор је чачански клуб Борац у сарадњи са БС Србије и под
покровитељством Града Чачка уз помоћ угледних фирми „Салкано“, Ерсте банка, „Шкода – Ауто Чачка“, „ЦИНИ Инвест“, Моцарт, Јомил, „П“, Чачанска банка...

- Окупљање је у Београду на Тргу Републике од 13 до 13,45 часова. Отварање трке и незваничан старт је 14 часова, а званичан старт у Жаркову на Ибарској магистрали у 14,15 – каже директор трке Драган Достанић.

- После 140км, циљ је у центру Чачка око 17,25. На старту очекујемо све најбоље бициклисте из Србије у категорији елита, до 23 године као и јуниоре. За љубитеље бициклизма у Београду то је добра прилика да на старту поздраве Ивана Стевића и остале српске репрезентативце који су протеклог викенда сјајно завршили серију трка у Москви.

Ове године су нам драги гости бициклисти из Мађарске, Бугарске, Македоније и Босне и Херцеговине. Надамо се да ће укупно стартовати преко 100 бициклиста.

Очекујемо добру борбу, посебно уз Рудник где се скоро увек и решавала трка. Саобраћај на Ибарској магистрали за време трке биће повремено обустављан
док караван буде пролазио, а градске улице у Чачку којим се иде на циљ (Булевар oслободилаца, Улица Драгише Мишовића, Улица девет Југовића, Кужељева, Жупана Страцимира), биће затворене за саобраћај у време доласка трке.

Прошле године славио је олимпијски кандидат Жолт Дер у мајици крагујевачког Радничког испред двојице бициклиста Партизана Небојше Јовановића и Јована Зекавице. Деру је то била друга победа, али за два различита клуба. Први пут је победио 2005. као члан Партизана. Најбољи јуниор био је Алекса Величковић из аранђеловачког клуба Шумадија Биро план.

Досадашњи победници класика “Београд-Чачак“

1994. Бојан Ристивојевић-ЦИНИ Борац, Чачак
1995. Драгомир Живковић - ОБК Београд Био Пак
1996. Милан Живковић - ОБК Београд Био Пак
1997. Мићо Брковић - Борац, Чачак
1998. Александар Миленковић - ОБК Београд Делта Бајк
1999. Микош Рњаковић - Милиционар, Београд
2000. Виктор Лаза, - Милиционар, Београд
2001. Данило Драшковић – Партизан, Београд
2002. Предраг Прокић - Борац Колос, Чачак
2003. Мићо Брковић - Партизан, Београд
2004. Мићо Брковић - Железничар МБН, Ниш
2005. Жолт Дер - Партизан, Београд
2006. Горан Шмелцеровић - Железничар МБН, Ниш

2007. Матија Квасина - Перутнина Птуј, Словенија
2008. Митја Махорич - Перутнина Птуј, Словенија
2009. Иван Стевић - Партизан, Београд
2010. Иван Стевић - Партизан, Београд
2011. Жолт Дер – Раднички Крагујевац

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 19 мај 2012 18:03
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија