Кућа Добрих Вести

Login

"Фер плеј караван" у Аранђеловцу

Оцените овај чланак
(1 Глас)


mosarandjelovac3АРАНЂЕЛОВАЦ - Четврти јавни час у акцији Министарства омладине и спорта Србије „Фер-плеј је победа“ одржан је у Спортском центру „Шумадија“ у Аранђеловцу у току карате турнира „Аранђеловац опен 2013“ који је организовао аранђеловачки Карате клуб „Књаз“. Учествовало је око 750 каратиста из седам држава.


На иницијативу Министарства омладине и спорта 2013. проглашена је годином толеранције и фер - плеја у спорту и “фер - плеј караван” обићи ће све веће градове у Србији. Наши најбољи спортисти  и спортске легенде ће кроз држање у току  јавних часова преносити деци идеју фер - плеја, толеранције и поштовања противника. У Аранђеловцу су о фер – плеју говорили прослављени српски рукометаш и репрезентативац,  сада државни секретар за спорт Предраг Перуничић, легенда ватерпола и председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар, као и вишеструка шампионка Европе и света и једна од наших најтрофејнијих каратисткиња Роксанда Атанасов (девојачко Лазаревић). Кроз своја искуства малишанима су поручили колико је фер-плеј битан и неодвојив део спорта и да су захваљујући њему остали запамћени као спортске легенде. Истакли су и да су млади будућност и највећи потенцијал друштва и зато је брига о њима приоритет државе.
Прослављени спортисти су, потом, потписивали кимоно и поклонили га младој нади каратеа Јовани Прековић, чланици Карате клуба „Књаз“, која је освојила треће место на недавно одржаном јуниорском Првенству Европе у Турској.
Поводом обележавања године толеранције и фер - плеја у спорту у Србији државни секретар Предраг Перуничић уручио је у име Министарства омладине и спорта каратисткињи Роксанди Атанасов за Карате клуб „Књаз“ повељу „Фер - плеј је победа“ за подршку и примену принципа фер- плеја.

Јавном часу су присуствовали и помоћник министра за спорт Драган Атанасов, саветник за школски спорт Игор Маринковић, као и спортски радници из Аранђеловца и околине.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 11 март 2013 00:26
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија