Кућа Добрих Вести

Login

На МИ у Турској 234 учесника из Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

OKSUPRAVNIODBORБЕОГРАД - На Медитеранским играма у Мерсину у Турској од 20. до 30. јуна учествоваће из Србије 234 такмичара, тренера, стручних лица и судија саопштено је на седници Извршног одбора Олимпијског комитета Србије у Београду.


 Србију ће представљати спортисти у 24 спорта: кошарци (мушкарци и жене), ватерполу, рукомету (мушкарци и жене) и одбојци на песку (мушкарци и жене), као и у појединачним спортовима: атлетици (седморо учесника), пливању (осморо), стрељаштву (деветоро), кајаку и кануу (осморо), боћању (шест), веслању (осморо), по четворо у бициклизму, теквондоу, рвању (грчко римски стил), џудоу и каратеу, три у стреличарству, по два у стоном тенису, мачевању, бадминтону, стреааштву – глинини голубови, дизању тегова и скоковима у воду и по један у боксу и једрењу. Пратиће их и 64 тренера и других службених лица, а у делегцији је и десет судија. Тим ОКС бројаће осморо људи а у медицинском тиму је шесторо.
На МИ у Пескари 2009. Србија је учествовала са 153 спортиста у 17 спортова и освојила 35 медаља (9 – 13 – 13). Била је укупно осма нација по броју трофеја.
На летњем Олимпијском фестивалу младих Европе (Ејофу) у Утрехту од 14. до 19. јула, како је истакао председник Комисије за програмска питања ОКС Небојша Илић,  Србија ће имати сигурних 50 спортиста у седам спортова: кошарка (мушкарци, 12), атлетика (12), џудо и пливање (по осам), тенис (четири), гимнастика и бициклизам (по три). Квалификације за одбојкашке селекције су у априлу. Уз 50 спортиста путоваће и 13 службених лица и троје судија.
Пратећи добру праксу из претходног олимпијског циклуса да ОКС активности реализује широм Србије, са локалном самоуправом града Крушевца договорено је да овај град буде домаћин седнице Скупштине ОКС 3. априла.  
На предлог Комисије за програмска питања Извршни одбор ОКС одучио је да кајакашки тренер Душан Ружичић буде кандидат ОКС за програм Олимпијске солидарности „Олимпијска школарина за тренере 2013- 2014“.
Ватерполо савез Србије обавестио је ИО ОКС да Велибор Совровић више није председник. Пошто је чланство у Извршном одбору ОКС везано за обављање функције председника или генералног секретара у матичном савезу, чланови Извршног одбора су на данашњој седници у складу са Статутом ОКС донели одлуку да Велибору Совровићу престаје чланство у Извршном одбору ОКС.


Последњи пут измењено уторак, 26 март 2013 15:59
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија