Logo
Одштампајте ову страницу

Изабрани потпредседници Спортског савеза Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sssrbijesednica4april 4БЕОГРАД - На конститутивној седници Управног одбора Спротског савеза Србије којом је председавао председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар у хотелу Унион у Београду, изабрана су четири потпредседника и два члана УО СС Србије, од три, који нису изабрани  на изборној Скупштини СС Србије у 15. марта.


Потпредседници су  Миодраг Маслар, Славољуб Пипер, Слободан Јовић и Велизар Ђерић, а у Управни одбор именовани су Лазар Пилиповић и Ненад Брадић. Остало је једно упражњено место које ће се накнадно попунити.
У Управни одбор Спортског савеза Србије, који има 21 члан, на Скупштини је изабрано 17 чланова: Велизар Ђерић, Слободан Ђурић, Миодраг Маслар, Славољуб Пипер, Стеван Вуковић, Слободан Јовић, Рајо Божовић, Дарко Парежанин, Фахрудин Маврић, Борислав Пелевић, Дано Пантић, Предраг Свилар, Драгослав Стојковић, Горан Ивановић, Драгомир Вујковић, Роксанда Атанасов (девојачко Лазаревић) и Бранислав Ђорђевић. По функцији члан је и председник Александар Шоштар.
ssrbijesednica4april 3Александар Шоштар је нагласио и да је завршено формирање комисија, чиме су подељени и задужења у неким важним областима, тако да најмасовнија спортска организација на Балкану може несметано да настави да ради.
- Остало је још једно место у Управном одбору – рекао је Шоштар.- То нам даје могућност да још више унапредимо рад Спортског савеза Србије. Расписан је и конкурс за „Мајску награду“ највеће признање у спорту Србије. Доделићемо је 25. маја на свечаности која је постала део традиције и прворазредни догађај у нашем спорту.
Генерални секретар др Дане Корица обавестио је да је у изради монографија о Спортском савезу Србије:
- Неће то бити само историја нашег савеза од 1945. до данас, већ и историја целокупног српског спорта. Велики број спортских радника, истакнутих спортиста и угледних привредника били су чланови руководства СОФК Србије, а потом Спортског савеза Србије и њихов рад уткан је и у све успехе српског спорта. Тиме ћемо им и одати признање, али и сачувати њихова имена од заборава.
У Одбор за хитна питања одређени су Александар Шоштар, Рајо Божовић, Велизар Ђерић, Горан Ивановић и Слободан Ђурић.
Чланови Комисије за „Мајску награду“ су Душан Димитријевић, Јасминко Поздерац, Владимир Батез, Дејан Стевовић и Иван Радошевић.
У Комисији за врхунски спорт су Милан Михајловић, Небојша Илић, Миодраг Шебек, Младен Стојшин, Предраг Бићанин, Ненад Коропановски и Милорад Докманац.
Бојана Шумоња, Драгана Контић, Оливера Кривокапић, Јассина Иванишевић и Роксанда Атанасов радиће у комисији „Жене и спорт“.
Формирана је и Комисија за информисање: Алексндара Кованџић, Бранимир Васић, Стеван Ковачевић, Недељко Иљукић, Милан Рашевић, а координатор ће бити Слободан Ђурић.
Комисија за маркетинг радиће у саставу Марко Вукомановић, Владимир Живојиновић и координатор Миодраг Маслар.
Драган Јеремић, Виктор Николић и Миодраг Вулевић, као и координатор Слободан Јовић, су у Комисији за инфраструктуру.
Прослављени пливач Милорад Чавић, стонотенисер Александар Каракашевић и потпредседник СС Србије Велизар Ђерић (као координатор) су у Комисији за међународну сарадњу.
У Комисији за дијаспору су Миша Стојановић, Матеја Кежман, Влада Красавац Мидраг Божовић и Предраг Свилар.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 04 април 2013 16:28
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015