Кућа Добрих Вести

Login

"Фер -плеј је победа" на таласима Радио Београда

Оцените овај чланак
(2 гласова)

mosradiobg2БЕОГРАД - Радио Београд прикључио се акцији Министарства омладине и спорта Србије „Фер плеј је победа“ којом се промовишу толеранција, поштовање противника и спорско навијање на борилиштима и на својим програмима емитоваће посебне поруке.


- Желимо да спортска борилишта буду безбедна за спортисте, навијаче и све који воле спорт – рекла је Алиса Марић, министар омладине и спорта Србије на конференцији за медије у Радио Београду.- Формиран је и Национални савет за борбу против насиља у спорту, као и Акциони тим  на чијем је челу Вељко Одаловић секретар владе што само показује колико је држава озбиљно приступила решавању проблема хулиганства на спортским приредбама. Испред Министарства омладине и спорта члан је помоћник министра Драган Атансов  и за десетак дана ће се припремити предлози мера из области правосуђа, образовне и социјалне политике, делатности полиције и безбедносних служби. Деловање је у два правца – искорењивање хулиганства и недоличног понашња и ту ће заједно радити Министарство правосуђа и Министартво полиције, као и кроз нашу акцију „Фер – плеј је победа“ чији ји циљ да се предупреде неспортски догађаји и млади усмере ка спортском навијању и поштовању противника.
Промотери акције су били ватерполисти Црвене звезде Андрија Прлаиновић и Стефан Митровић из Партизана, иначе будући кумови, који су на примеру недавног изванредног ватерполо дербија показали да и највећи спортски ривали после утакмице остају велики пријатељи.
- Фер - плеј је темељ спорта и срећан сам што помажем у акцији којом младима морамо да покажемо да  поштовање противника нема алтернативу – рекао је Прлаиновић.
Стефан Митровић је посебно указао на чињеницу да су на том дербију родитељи довели децу:
-Најважније је да поново малишани буду без страха на трибинама. У спорту је нормално и да мењаш клубове, да играш и за Звезду и Партизан, а да не буде, због тога, неких лоших притисака.
Алиса Марић се захвалила директору Радио Београда Душану Радуловићу и главном и одговорном уреднику Првог програма Радио Београда Ђорђу Влајићу на подршци, уз позив и осталим медијима да се још интензивније укључе у ову кампању.
Душко Радуловић је нагласио да су у последње време, на жалост, спортске емисије биле налик црним хроникама и да су инциденти и дивљање навијача у други план потисли све што је лепо у спорту, а Ђорђе Влајић је  подвукао:
- Овакве акције уче све који су у спорту да терен није ратно поље, а трибине ратна зона. Акција „Фер - плеј је победа“ промовише узајамно разумевање, стрпљивост, доброту и поштовање противника и као део јавног сервиса имамо обавезу да је подржимо у сваком погледу.
У организацији Министарства омладине и спорта наши познати спортисти ове године, обићи ће готово сваки већи град у Србији у оквиру фер-плеј каравана „Фер-плеј је победа“ и кроз јавне часове деци ће пренети идеју толеранције и поштовања противника. Фер-плеј караван је од 1. фебруара обишао Београд, Краљево, Винчу, Аранђеловац и Ниш. Ђацима на јавним часовима асови су кроз своје спортске приче поручили колико је фер-плеј важан и неодвојив део спорта.
Конференцију за штампу водио је уредник спортске редакације Првог програма  Саша Микић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 04 април 2013 16:36
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија