A+ A A-

Борисављевић 53. у Белгији

Оцените овај чланак
(0 гласова)

borisavljevicnamakadamuКРАЉЕВО - Млади краљевачки бициклиста Милош Борисављевић из ЦЦН Металца, који са Габором Касом олимпијцем суботичког Спартака вози у првом делу сезоне у мајици белгијског Мелботека, освојио је одлично 53. место у генералном пласману са 19 секунди заостатка у односу на победника на дводневној трци  из белгијског календара на којој је стартовало преко 190 бициклиста!


- Опораваља се од повреде задобијене у паду у марту на једној трци у Белгији и надам се да ће бити спреман за светски Куп нација до 23 године,  трку „Тоскана – земља бициклизма“  у Италији од 16. до 19. априла – каже селекор Радиша Чубрић који је и тренер Борисављевића у ЦЦН Металцу.- И Каса је добро возио, али му је у првој етапи на макадаму пукао ланац и, док је добио нови бицикл, група је одмакла и направио је заостатак од скоро десет минута
У првој етапи од 147 км око Стасегема, Борисављевић је био 63. са две секунде заостатка иза победника Белгијанца  Боњеа. Каса је ту направио заостатак од 9,46 минута у завршио на 133. месту. У другој етапи око Дерлијнка од 140 км, Каса је стигао 43, а Борисављевић 66. у времену победника Белгијанца Тимоти Дипона који је, тако, славио и у укупном пласману. Борисављевић на 53. месту имао је 19 секунди а Каса на 123. позицији 10,05 минута заостатка. Борисављевић је уједно и 43. у конкуренцији младих бициклиста.
- Има доста кандидата за трку у Тоскани, али нису сви у доброј форми. Уз Борисављевића, наметнуо се одличним вожњама Чачанин Стефановић, осећа се да се у Борцу стручно ради – каже Чубрић.- Сачекаћу још неколико дана да саопштим састав. Има доста проблема, финансијска ситуција у савезу је јако тешка, а на ову трку морамо да одемо јер смо добили позив и било би лоше да га не искористимо.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 08 април 2013 16:13
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани