Кућа Добрих Вести

Login

Кошаркашице и кошаркаши понос српског школског спорта

Оцените овај чланак
(0 гласова)


ALISAMARICIZELJKOTANASKOVICБЕОГРАД - Алиса Марић, министар омладине и спорта Србије, примила је прослављеног одбојкаша Жељка Танасковића, председника Савеза за школски спорт Србије  поводом недавног успеха који су освајањем сребрне (кошаркашице Гимназије „Жарко Зрењанин“ из Врбаса) и бронзане медаље (кошаркаши Спортске гиманазије из Београда) постигли на Светском школском првенству на Кипру.


- Дечаци и девојчице остварили су огроман успех и показали како се трудом и одличном игром долази до победе, као и фер-плеј понашањем и поштовањем противника- рекла је Алиса Марић.
Танасковић се захвалио Алиса Марић на подршци младим кошаркашким надама које су у Фамагусти постигле резултате за понос школског спорта Србије:  
- Први пут је неки министар омладине и спорта испратио дечаке и девојчице на овако велико такмичење, због чега смо веома захвални. Тиме сте показали да бринете за развој школског спорта и да препознајете његов значај - рекао је Танасковић.
Састанку су присуствовали и државни секретар за спорт Предраг Перуничић и специјални саветник министра за школски спорт Игор Маринковић. Разговарало се и о акцији „ Спорт у школе“ која се одржава под покровитељством Министарства омладине и спорта у 50 градова а  припрема се у још 20 градова Србије. Овај пројекат трајаће до 2016. а има за циљ враћање бесплатног спорта у школе. Са децом на овом пројекту раде професори физичког васпитања који су на бироу рада и који за то добијају накнаду од министарства. Основна идеја акције је анимирање што већег броја деце да се баве физичком активношћу, као и промоција бављења спортом ученика који нису у клубовима.
Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт упознао је министра Алису Марић са идејом да се 2016. у Србији организује Светско првенство за средњошколце у одбојци.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 08 април 2013 16:23
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија