Кућа Добрих Вести

Login

Максимовић одредио саставе за Форт Бенинг и Плзен

Оцените овај чланак
(0 гласова)


strecliprednovimizazovimaБЕОГРАД - Горан Максимовић, в.д. селектроа стрељачких репрезентација Србије одредио је саставе за два  важна такмичења у мају – Светски куп у Форт Бенингу у САД од 4. до 13. маја и међународи турнир у Плзену од 1. до 5. маја.


У Форт Бенингу ће гађати пушком Ивана Максимовић (Нови Београд Ушће) и Андреа Арсовић (Партизан) и пиштољем Јасна Шекарић и Зорана Аруновић (Црвена звезда), Бобана Величковић (Бор 030), Андрија Златић („Алекса Дејовић“, Ужице) и Дамир Микец (Полицајац). У стручном штабу су, уз селектора Максимовића и тренери репрезентације Јелене Аруновић и Драган Доневић.
 На турниру у Плзену гађаће пушком Стеван Плетикосић („Чика Мата“), Миленко Себић (Нови Београд Ушће), Драган Марковић (Нови Сад) и Драгана Тодоровић (Нови Београд Ушће) и пиштољем Димитрије Гргић (Академац) и Даница Рашета (Земун Центар). Водиће их тренер Иван Квасневски.
- У односу на први Свески куп у Чангвону, где смо са пет медаља, десет финала и једним светским рекордом постигли фантастичан успех, у Форт Бенингу неће учествовати Немања Миросављев олимпијац Новог Сада – каже в. д. селектора Горан Максимовић.-  Турнир у Плзену има веома дугу традицију и познат је као „Велика награда ослобођења“ на коју долазе много добрих стрелаца. Календар нам је веома згуснут ове сезоне, има много јаких такмичења.
Трећи Светски куп биће у Минхену од 23. до 30. маја, потом су од 20. до 30. јуна Медитеранске игре у Турској и од 3. до 12. јула је последњи Светски куп у сезони у Гранади у Шпанији. Од 12. до 17. јула је Универзијада у Русији, од 21. до 30. јула Првенство Европе МК оружјем у Осијеку које је и круна сезоне. Финале Светског купа је од 6. до 12. октобра у Минхену.
У Чангвону у Кореји, златом се окитила Андреа Арсовић МК пушком тростав, сребром Зорана Аруновић ваздушним пиштољем, две бронзе је освојила Ивана Максимовић (МК и ваздушна пушка) и једна бронза је припала Немањи Миросављеву (МК пушка тростав). Андреа Арсовић је ваздушном пушком поставила са 419,9 кругова нови светски рекорд основног дела. Ранији рекорд држала је са 418 кругова Ивана Максимовић са ЕШ у Одензеу ове године.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 15 април 2013 15:22
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија