A+ A A-

Алиса Марић посетила ОШ "Лазар Саватић" у Земуну

Оцените овај чланак
(1 Глас)


zemun1БЕОГРАД - Алиса Марић, минстар омладине и спорта Србије, посетила је у акцији „Спорт у школе“ Основну школу „Лазар Саватић“ у Земуну и уручила реквизите за вежбање и спортску опрему намењену ученицима од првог до четвртог разреда.


Истакла да је један од приоритета министарства развој школског спорта и да је цео програм „Спорт у школе“, који реализује Савез за школски спорт, а који се тренутно спроводи у 50 школа у Србији, бесплатан.
- Желимо да деца кроз забаву, игру и учење прихвате спорт који је изузетно важан за њихово здравље и развој. Ова акција је такође битна и због тога што финансијски не оптерећује родитеље, а деци од најранијих школских дана пружа прилику да уче о фер-плеју, толераницији и спортском духу - рекла је Алиса Марић
Свака школа укључена у овај пројекат добиће реквизите за вежбање које се првенствено одвија кроз игру, уз стручни надзор професора физичког васпитања који су на бироу рада и који за то добијају накнаду од Министарства омладине и спорта. Основна идеја акције је анимирање што већег броја деце да се баве физичком активношћу, као и промоција бављења спортом ученика који нису у клубовима.
zemun3Председник Савеза за школски спорт Жељко Танасковић истакао је да тај Савез и Министарство омладине и спорта чине све како би код најмлађих створили навику да се бавите спортом, као и да га учине што приступачнијим свој деци.
-Драго ми је да и ваша школа учествује у овом пројекту који поред вежби координације и издржљивости има и елементе игре. Бављењем спортом развијате физичку културу и омогућавате организму да буде отпорнији, а ви здравији – поручио је Танасковић малишанима.
Делегација Министарства омладине и спорта Србије, у којој је био и саветник министра за школски спорт Игор Маринковић присуствовала је тренингу.
Директор школе Илија Јовичић захвалио се Министарству омладине и спорта и Савезу за школски спорт и истакао да ће акција допринети да деца слободно време проводе квалитетно и развијају здрав дух.
Акцију "Спорт у школе" организује Савез за школски спорт Србије под покровитељством Министарства омладине и спорта и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 15 април 2013 15:59
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани