Кућа Добрих Вести

Login

Стевићу и Зекавици први бодови на трци "Бања Лука - Београд"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

BBivanstevicБРЧКО - Иван Стевић, најбољи српски бициклиста, професионалац у румунском Тушнаду заузео је седмо место у спринту групе од  52 возача на циљу првог дела трке “Бања Лука – Београд” у Брчком.


Осмо место припало је младом бициклисти чачанског Борца Јовану Зекавици који је возио у комбинованом тиму Борац – Железничар МБН. У “топ 20” пласирао се и Марко Станковић из ЦЦН Металца који је био 13.
Стевићу је припало шест, а Зекавици три бода и ово су први поени за српски друмски бициклизам у новој сезони за ранг листу Европа тура!
Етапа је била веома динамична, о томе сведочи и просек од 43,5 км на час. У првом озбиљнијем покушају бега издвојила се велика група која је дошла на циљ и спринт је одлучио победника. Дошло је до пада у финишу, возачи су добили време победника, али се група доста развукла…
Тријумфовао је у спринту Михаел Колар (Словачка) који је стазу од Бања Луке до Брчког од 181 км прешао за 4:9,58 часова. Аустријанац Јан Сокол стигао је други, док је Матеј Мугерли (Словенија) био трећи.
На трци су три екипе из Србије, ЦЦН Металац из Краљева, комбиновани тим чачанског Борца и Железничара МБН из Ниша и комбиновани тим ОБК Београда и апатинског Аса. Стартовала су 134 возача. Други део трке је у недељу 21. априла од Бјељине до Београда. Долазак у Београд очекује се око 14 часова, циљ је код Музеја “25. мај”.
Пред старт другог дела бициклистичке трке „Бањалука - Београд“ у недељу 21. априла у Бјељини, Бициклистички клуб Партизан, који је са БСК из Бањалуке организатор ове манифестације, планирао је трку за децу и ђаке.
- У центру Бјељине окупићемо од 9,30 часова све малишане који воле бициклизам и возиће ревијалне трке – каже Душан Бановић директор другог дела трке „Београд – Бањалука“.- Уз помоћ реномиране фабрике бицикала Каприоло из Бачке Тополе, обезбедили смо лепе награде а много нам је помогао и спонзор кафана „Код Брке“ на Сребрном језеру. Циљ је да се деца такмиче, друже и лепо забаве а да потом испрате и велике бициклисте на пут ка Београду.
 Покровитељи трка су Влада Републике Српске, Влада Србије, градови Бањалука, Прњавор, Дервента, Шамац, Брчко, Бијељина и Београд, док је један од главних спонзора "Бањалучка пивара". Технички организатори су БСК из Бањалуке и Партизан из Београда.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 20 април 2013 19:49
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија