Кућа Добрих Вести

Login

Златић девети, Микец 12. у Форт Бенингу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

fbandrijazlaticusrediniФОРТ БЕНИНГ -  Андија Златић олимпијац ужичког клуба “Алекса Дејовић” освојио је девето, а Дамир Микец репрезентативац Полицајца 12. позицију у гађању ваздушним питољем другог дана Светског купа у Форт Бенингу у САД.


Обојица су имала по 579 кругова, а финале је вредело 580 кругова! Златић је по серијама имао 96, 97, 97, 97, 95 и 97, а Микец 96, 100, 97, 95, 95, 96 кругова.
Златну медаљу освојио је петопласирани пре финала Вил Брaун (САД) са 202,1 круг, сребро је припало водећем после основног дела Олегу Омелчуку (Украјина) са 199,5 кругова, док је брнзу освојио седми пре борбе за медаљу Денис Кулаков (Русија) са180,6 кругова.  Брaун је у основном делу имао 580 кругова, Омелчук 581, а Кулаков 580 кругова. Четворица финалиста имала су по 581 круг,  друга четворица 580 кругова.
- Поновила се Кореја где су такође за мало изгубили финале. Микец је сјајно гађао прву половину меча, али је упао у цајтнот и није успео да заврши како треба. Златић  се доста мучио, борио се, и у последњој серији имао је прилику да се домогне финала, али није издржао. Идемо даље, нови дан донеће нам и нове шансе – коментар је в.д. селектора Горан Максимовић.
Трећег дана Андреа Арсовић и Ивана Максимовић гађаће ваздушном пушком.
fbzokadesnoНове светске ранг листе привукле  пажњу српских стрелаца и у Форт Бенингу: Ивана Максимовић је са другог места дошла на прво МК пушком тростав захваљујући бронзи из Кореје, а Андера Арсовић је са 27. позициј после злата у Чангвону “скочила” на шесто место. Арсовићева је остала девета ваздушном пушком, а овим оружјем Ивана Макдисмовић се са бронзом из Чангвона са 33. места попела на 12. Андрија Златић је остао трећи ваздушним пиштољем, док је Микец 11. МК пиштољем.
Зорана Аруновић је  са оба оружја, МК и ваздушни пиштољ, остала четврта, а Јасна Шекарић је са 21. места на листи за ваздушни пиштољ дошла до 16. позиције. Најбоље пласмане пушком за мушкарце има Немања Миросављев – девети у троставу, 13. у дисциплини 60 метака лежећи и 16. ваздушном пушком.
- Зорана Аруновић, која је у Форт Бенингу првог дана освојила бронзу ваздушним пиштољем,  има одличне пласмане на светским ранг листама и циљ је да до краја сезоне уђе међу прве три и испуни услов ОКС за прву категорију – каже њен тренер Јелена Аруновић.- Зорана је одлично гађала основни део. Пре две седмице смо промениле пиштољ и сада га је први пут користила на великом такмичењу. Имала је лошији почетак, али успела да се смири и надмаши и моја очекивања. Финале је гађала одлично, поткрале су јој се само две грешке, а друга је, на жалост, била кобна и избацила је из борбе за злато. После сребра у Кореји, шалиле смо се како нема ни једну бронзу са светских купова  и сада је комплетирала колекцију. Честитам и Бобани и Јасни. Мислим да ће бити добро и МК пиштољем. Захваљујем се ОКС, Стрељачком савезу Србије и Министарству омладине и спорта који нам много помажу у спровођењу наших програма.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 07 мај 2013 18:40
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија