Кућа Добрих Вести

Login

Србија трећа у квалификацијама за Лигу младих Европе

Оцените овај чланак
(1 Глас)


LMarmusradulovicmilovanovicikrekoСМЕДЕРЕВО - Репрезентација Србије ваздушном пушком освојила је треће место, а селекција ваздушним пиштољем четврто на квалификационом турниру Лиге младих Европе (регико Југоисточна Европа) у Смедереву и нису се квалификовале за финални турни у Лашком у Словенији.


У дисциплини ваздушна пушка, селекцији Србије су биле потребне обе победе дугог дана, против Хрватске и Украјине да би се домогла другог места које је водило на завршни турнир. У првом мечу савладали су Хрватску са 16:8 (Миловановић је побеио са 7:1, Ивановић је победио са 5:3 а Креко је имала нерешено 4:4). У другом мечу, Украјина је била боља са 14:10 (Миловановић је имао нерешен резултат 4:4, Ивановић је изгубио 6:2, Радуловићева је  гађала нерешено 4:4). Првог дана Србија је изгубила са 15:9 од Русије, а победила Израел са 14:10.
Прво место освојила је Русија са четири победе, друга је Хрватска са две победе и бољим односом поена, трећа и четрта су Србија и Украјина такође са по две победе, али лошијим скором поена. Израел је пети без победе.
У гађању пиштољем, Стбија је изгубила сва три меча. Другог дана је поражена од Украјине са 20:4 (Цвијовић изгубила 8:0, Алентијев изгубила са 6:2, Томић изгубила 6:2). Првог дана Русија је савладала Србију са 24:0 а Хрватска са 15:9. Украјина са три победе и Русија са две прошле су на завршни турнир, Хрватска је трећа са једном, а Србија четврта без победе.
Учествовале су репрезентације Хрватске, Русије, Украјине, Израела и Србије. Израел није имао екипу пиштољем. Финални турнир је  Лашком у Словенији од 3. до 6. октобра.
У селекцији Србије ваздушном пушком гађали Андрија Миловановић (Ниш), Милош Ивановић (“Чика Мата”, Крагујевац), Ивана Креко, (Татра, Кисач), Нина Радуловић,  (Звездара) и Невена Армуш, (”Чика Мата”). Ваздушним пиштољем такмичили су се Јована Драгачевац, Тијана Цвијовић (обе ”Алекса Дејовић”, Ужице), Јелена Томић (Кикинда) и Ана Алентијев (Смедерево). Тренери су били  Лидија Михајловић (пушка) и Иван Квасневски (пиштољ).
У Лиги младих Европе учествују стрелци од 14 до 18 година пушком и пиштољем, у екипама које могу да буду само мушке, само женске, али и мешовите.
Организаторима, вредним стрељачким радницима дружине Смедерево, помогли су Град Смедрево, Хотел „Цар“, Економска и трговачка школа, Спортска хала Смедерево, ЈП ТВ Смедерво и Штампарија „Њу прес“.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 12 мај 2013 14:16
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија