Кућа Добрих Вести

Login

Максимовић изабрао за Минхен

Оцените овај чланак
(1 Глас)

secanjenacangvonБЕОГРАД - Горан Максимовић, вршилац дужности селектора стрељачке репрезентације Србије, одредио је екипу за трећи Светски куп у сезони у Минхену од  23. до 30. маја.


На олимпијском стрелишту у главном граду Баварске, гађаће 15 стрелаца, осморо пушком: Немања Миросављев и Драган Марковић  (обојица Нови Сад), Миленко Себић (Нови Београд Ушће), Стеван Плетикосић („Чика Мата“, Крагујевац), Ивана Максимовић и Драгана Тодоровић (обе Нови Београд Ушће), Андреа Арсовић  (Партизан) и Јелена Живковић (Јагодина) и седморо пиштољем: Андрија Златић („Алекса Дејовић“, Ужице), Дамир Микец (Полицајац), Димитрије  Гргић (Академац), Зорана Аруновић, Јасна Шекарић (обе Ц. звезда), Бобана Величковић (Бор 030) и Даница Рашета (Земун Центар – само МК пиштољем).
У стручном штабу су, уз в.д. селектора Горана Максимовића и тренери репрезентације Јелена Аруновић и Александар Златић (пиштољ) и Драган Доневић (пушка).
Репрезентација полази 23. маја са два комбија. На прва два светска купа у Чангвону у Кореји у априлу и Форт Бенигу у САД у мају, српски стрелци освојили су укупно десет медаља, три златне, две сребрне и пет бронзаних. У Форт Бенингу златна одличја су освојили Андреа Арсовић (МК пушка тростав) и Андрија Златић (МК пиштољ), сребрно Зорана Аруновић (МК пиштољ) и бронзане Зорана Аруновић (ваздушни пиштољ) и Јасна Шекарић (МК пиштољ).
У Чангвону Србија је, такође,  освојила пет медаља: златом се окитила Андреа Арсовић МК пушком тростав, сребром Зорана Аруновић ваздушним пиштољем, две бронзе је освојила Ивана Максимовић (МК и ваздушна пушка) и једна бронза је припала Немањи Миросављеву (МК пушка тростав).
Последњи свески куп је од 3. до 12. јула у Гранади у Шпанији.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 17 мај 2013 11:46
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија