Кућа Добрих Вести

Login

Без женске кошарке на МИ

Оцените овај чланак
(0 гласова)

OKSsednicaIzvrsnogodboraБЕОГРАД - Никола Куљача шеф мисије за Медитеранске игре у Мерсину у Турској од 20. до 30. јуна обaвестио је чланове Извршног одбора Олимпијског комитета Србије на седници у Београду да су организатори због малог броја пријављених екипа отказали женски кошаркашки турнир.


За ово такмичење олимпијски тим Србије имаће 154 члана у укупно 24 спорта: атлетика 11, пливање 8, стрељаштво 9, бициклизам 4, кајак 8, веслање 8, теквондо 4, рвање4, стони тенис 2, бокс 1, џудо 4, мачевање 2, једрење 1, бадминтон 2, стреличарство 3, стрељаштво–летеће мете 2, дизање тегова 2, кошарка 12, ватерполо 12, рукомет 32, одбојка на плажи 8, карате 6, боћање 6, скијање на води 2).
Усвојена је и коначна бројчана пријава за летњи Ејоф у Утрехту у Холандији од 14. до 19. јула. Србију ће представљати 63 такмичара и такмичарки у осам спортова (атлетика, бициклизам, џудо, гимнастика, пливање, тенис, кошарка и одбојка).
На основу остварених резултата у претходном периоду, Извршни одбор је потврдио одлуку Програмске комисије ОКС, по којој се Асмир Колашинац (злато на Европском дворанском првенству) сада налази у првој категорији категоризације програма „Рио 2016“ и да је рвач Зеуф Ефендиев ушао у категоризацију (освојено пето место на Европском првенству).  
Усвојен је и предлог редовних годишњих програма ОКС за 2014. за Министраство омладине и спорта. У оквиру спортских програма налази се Олимпијски програм РИО 2016, Програм развоја зимских спортова, као и Развојни програм. Образовни и стручни програми предвиђају мотивационе кампове за младе спортисте и образовање кадрова у спорту, док ће на  такмичењима из календара МОК у 2014. српски спортисти учествовати на зимским Олимпијским играма у Сочију, летњим Олимпијским играма младих Нанџинг и у 2015. на  зимском Европском олимпијском фестивалу младих  у Монтафону .
Генерални секретар Ђорђе Вишацки обавестио је да ће се Олимпијски дан, којим се обележава рођендан Међународног олимпијског комитета (МОК), ове године одржати 9. јуна, на Трим стази на Кошутњаку и да ће том приликом бити промовисан тим Србије за Медитеранске игре.  
У одсуству болесног председника ОКС Владе Дивца седницу је водио потпредседник ОКС Жарко Паспаљ.Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 24 мај 2013 14:47
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија