Кућа Добрих Вести

Login

Бојан Крижај у Министарству омладине и спорта Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)


mosKRIZAJIMARICБЕОГРАД - Алиса Марић, министар омладине и спорта Србије састала се са прослављеним југословенским смучаром Бојаном Крижајем у свом кабинету.


На састанку је Алиса Марић упознала бившег смучарског шампиона, који  је сада амбасадор овог спорта и промотер “Елана”, са активностима и програмима које министарство, у сарадњи са Смучарским савезом Србије , спроводи у циљу популаризације и омасовљења  смучања.
- Ваше искуство и савети биће нам корсини јер желимо да унапредимо смучање у Србији. Министарство омладине и спорта Србије, у оквиру буџета, помаже смучарском спорту, а на листи степендиста је и доста такмичара из смучања. Улажемо напоре како бисмо смучање вратили на ниво из некадашње Југославије – истакла је Алиса Марић.
Бојан Крижај је, између осталог, похвалио развој Копаоника као значајног смучарског центра у региону:
-  Много сте доброг урадили на Копоанику у односу на прошли пут када сам био овде. Мислим да је Србија, са капацитетима које има, добро потенцијално тржиште за ски - туризам, па и за врхунски спорт - поручио је Крижај и пренео министарки да су словеначке компаније заинтересоване да улажу у развој смучања  у Србији.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 03 јун 2013 16:26
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија