Кућа Добрих Вести

Login

Манојловић изабран за потпредседника ЕНГСО

Оцените овај чланак
(1 Глас)

PredsednikENGSOBirgitaKervinensekretarHelenaKarlsoniPotpredsednikPredragManojlovicБЕОГРАД -  Предраг Манојловић, досадашњи генерални секретар ЕНГСО (Европска невладина спортска организација) изабран је за потпредседника ове организације на генералној Скупштини ЕНГСО која се одржава у Београду у организацији Олимпијског комитета Србије и под покровитељством Министарства омладине и спорта Србије.


- Задовољство ми је да, када се осврнем на претходних осам година рада на месту генералног секретара ЕНГСО, видим значајне резултате у унапређењу  функционисања ове организације чији је углед све већи у свету - рекао је Предраг Манојловић после гласања.
Манојловић је нагласио значај активног присуства Србије у ЕНГСО:
- Чланством у једној оваквој организацији, имамо могућност да утичемо на политику спорта у Европској Унији, Савету Европе и ЕПАС - Делимичном споразуму о спорту. Олимпијски комитет Србије учествује у бројним програмима и пројектима за младе кроз омладину ЕНГСО, чији је члан одбора Наташа Јанковић, директор Фонда спорта и олимпизма.
За генералног секретара ЕНГСО изабрана је Хелена Карлсон из Шведске, док је на генералној Скупштини омладине ЕНГСО за члана одбора реизабрана Наташа Јанковић. Председник ЕНГСО је Биргита Кервинен (Финска).
ЕНГСО представља организацију која окупља 40 земаља, које представљају кровне националне спортске организације широм Европе, међу којима је и Олимпијски комитет Србије. Област деловања ове организације је првенствено спорт за све, коришћење спорта као средство за образовање младих, одрживи развој, активно учешће младих у спорту и волонтеризам.
ЕНГСО је пан – европска организација која повезује земље Источне и Западне Европе, а посебан утицај стекла је добијањем консултативне улоге у Савету Европе у области спорта и данас представља једину такву организацију у Европи.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија