A+ A A-

Јована Црногорац и Јелена Ерић друге у Самобору

Оцените овај чланак
(1 Глас)

jovanacrnogoracijelenaericСАМОБОР -  Најбоља српска бициклисткиња на планинском бициклу Јована Црногорац (БК Нови Сад) која ове године вози за британски тим “Оранж манки” освојила је друго место на трци у Самобору у Хрватској и уписала нових 40 бодова за светску ранг листу. Тренутно је изванредна 28. са 568 поена!


 Другу позицију заузела је и млада јуниорка ЦЦН Металца из Краљева Јелена Ерић, док је Марко Касаповић, кадет БК Нови Сад био пети. У првих десет пласирао се и Аклександар Роман јуниор Једноте из Шида на седмом месту.
У елити за мушкарце најбољи пласман ид српских  бициклиста имао је на 21. месту Марко Поповић из БК Нови Сад, док је Бојан Ђурђић из крагујевачког Радничког био 22. а Алекса Марић из Црвене звезде 40.
- Идућег викенда нас очекује Светски куп у Италији и одлична вожња Јоване Црногорац буду наду да ће бити много боље него у Чешкој – каже селектор Немања Вајс.- Физички је спремна, али је на прошлом Светксом купу погрешила на спусту. У Самобору је упрво у овом елементу била одлична и резултат није изостао.  Јелена Ерић је изузетно  напредовала, форма јој је све боља а то се показало и у овој три. Била је успешнија од јуниорки из Украјине  са којима се тркала у Пули пре два месеца и то ме посебно радује због Шампионата Европе.
Организатори су напрвили дужу јуниорску, а краћу сениорску трку?
- Јуниор Александар Роман је одлично возио  и био стално између четврте и девете позиције, али је у финишу на дужој стази него што је уобичајено за омладинце, посустао. Мушка трка за елиту је због велике врућине скраћена за круг али ту заиста нисмо имали и среће. Ђурђићу је пао ланац у првом кругу и узгубио је много времена, тако да су и поред одличне вожње, јер је са 30 позиције “уловио” доста конкурената, бодови овог пута били далеко – објаснио је Вајс.
Спуст је поново покварио пласман српским бициклистима?
- Марко Поповић је сјајно возио на успонима, али је био веома спор на спусту и ту је изгубио бољи пласман. Слично је било и са младим Марком Касаповићем, кикснуо је на спусту и тек пред крај је возио како уме јер добро познаје ову конкуренцију. Алекса Марић је у слабој форми, подбацио је и разговараћемо наредних дана шта може да се поправи у тренингу – додао је Вајс.
Јована Црногорац, Александар Роман и Немања Вајс су из Самобора отишли за Италију где ће се у месту Вал ди Соле одржати од 13. до 16. јуна Светски куп.  Шампионат Европе је од 20. до 30. јуна у Берну у Швајцарској.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 09 јун 2013 19:22
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани