Кућа Добрих Вести

Login

Кајакаши код Алисе Марић

Оцените овај чланак
(1 Глас)


MOSDRAGOSAVLJEVICMARICDALMABENEDEKIBOLTICБЕОГРАД - Алиса Марић, министар омладине и спорта Србије, примила је српске кајакаше који су на Европском првенству у португалском граду Монтеморо о Вељо освојили четири медаље у учествовали у осам финала. Златним медаљама окитила се Далма Бенедик Ружичић (К 1 1.000 м и К 1 500 м) док су сребне трофеје освојили Симо Болтић и Марко Драгосављевић (К 2 500 м) и Марко Драгосављевић (К 1 200 м). Од девет посада само једна није учествовала у финалу. Пета места освојиле су сестре Молдован у обе дисциплине.


-Увек се обрадујем када један спорт резултатски наоредује и дође у сам европски врх. Кајак има славну традицију међу олимпијским спортовима, а сада је показао да не морамо да бринемо за будућност. Дошло је време да нове генерације искажу потенцијал – истакла је у поздравној речи Алиса Марић и нагласила да је Министарство омладине и спорта ове године уврстило кајак у прву категорију спортова, чиме је добио више средстава и већи број стипендиста. - Желим вам да освајате медаље и да нас поново обрадујете, посебно на Олимпијским играма у Рио де Женеиру 2016.
Далма Бенедек-Ружичић се захвалила на подршци јер без ње не би било и шампионских титула:
-Олимпијске игре у Рију су за три године. Идемо, мој тренер и супруг Душан и ја, корак по корак. У свакој сезони до Рија имаћемо по неко велико такмичење које ће бити степеница ка коначном циљу, златној олимпијској медаљи.
Председник Кајакашког савеза Србије Мирко Нишовић захвалио се Алиси Марић и Министарству омладине и спорта, на изузетној помоћи и подршци подмлађеној селекцији:
MOSMARICIIDALMA- Пред нама је још изазова, Медиранске игре, Превство Европе за младе, Универзијада, потом два шампионата света за млађе сениоре у Канади и врхунац сезона је сениорско Првенство света у Немачкој крајем августа. Средства која издвајате и потпора коју нам пружате веома су значајни за нас и надамо се да ћете нас и даље подржавати.
После пријема, Далма Бенедек Ружичић је Алиси Марић уручила реплику весла као знак пажње за подршку.
Пријему су присуствовали и селектор Мирослав Родић, члан УО КСС Слободан Јовановић и нови секретар савеза Милан Капелан као и тренер Далме Бенедек, Душан Ружичић, а испред Министарства омладине и спорта државни секретар за спорт Предраг Перуничић и помоћник министра  за спорт Драган Атанасов.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 19 јун 2013 14:11
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија