A+ A A-

Српске бициклисте чека врела "тепсија"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

MIBICIKLIZAMpOSLDENJITRENINGPREDTRKUМЕРСИН - Бициклисти су стазу за друмску трку на Медитеранским играма у Мерсину у Турској, која ће се возити 28. јуна, прозвали “тепсија”, равна, изузетно врела са ветром, тако да учесницима неће бити лако да превезу 11 кругова - укупно 149 км!


- Били смо на последњем тренингу на 40 степени, све гори и асфалт под бициклима и ваздух око тебе, али смо се већ привикли  и на велику  влажност и високе температуре – рапорт је селектора репрезентације Србије Радише Чубрића.- Тешко је прогнозирати какав ће бити расплет, да ли ће се неко усудити на бег или ће сви чекати на спринт као пре четири године у Пескари.  Проблем је што Италијани, Турци и Алжирци имају по осам учесника, Французи седам, Шпанци шест, а ми само четворицу и ту ће бити тешко пратити тактичке варијанте…Стратоваће укупно 65 бициклиста и по броју учесника ово је  једна од најмасовнијих дисциплина на Медитеранским играма.
Бициклизам је у Турској доживео последњих година процват, много се улаже и Чубрић открива интересантан детаљ:
- Турци су фаворити, иако и Италијани и Французи имају јаке тимове. Колико се пажње придаје овој трци у Турској сведоче и најаве у медијима о огромним премијама турским бициклистима за медаљу! Наш циљ је пласман у десет. Било би идеално да оде група а да ми имамо бициклисту у њој, тада је све могуће, па и борба за медаљу. Момци су спремни, припреме су биле одличне, сада је важно да не буде тактичких промашаја у трци, сваки бег је опасан и мора да се испрати…
Чубрић у друмској трци рачуна на Габора Касу (Спартак, Суботица), Јована Зекавицу и Марка Даниловића (Борац, Чачак) и Милоша Борисављевића (ЦЦН Металац). Сви су дебитанти у медитеранској конкуренцији. У вожњи на хронометар пре неколико дана Даниловић је био 15. а Борисављевић 17.
Пре четири године у Пескари, најбољи пласман забележио је Жолт Дер на деветом месту са секундом заостатка за победником.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 27 јун 2013 20:15
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани