Кућа Добрих Вести

Login

Гајичић изабрао бициклисте за Ејоф

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ejofsrpskipodmladakudrvaruДРВАР - Саша Гајичић, селекор за млађе категорије БСС одредио је возаче за бициклистичке трке на летњем Олимпијском фествалу младих Европе (Ејоф) чији је домаћин холандски град Утрејт од 14. до 19. јула.


Стратоваће два такмичара Душан Рајовић (ЦЦН Металац) двоструки шампион Србије за кадете (друм и хронометар) и Дарио Нимчевић (Спартак Суботица) као и  једна такмичарка Милица Ракић (БК Нови Сад).
На припремама у Дрвару су од кадета и Димитрије Жарковић Ђолаи (Спратак), Андреј Галовић (Партизан) и Јован  Јовановић (Боба Ваљево).
Такође, Гајичић је окупио и јуниоре и јуниорке који се припремају за Првенство Европе  у Чешкој од 18. до 21. јула  а пре тога за трку 6. и 7. јула “Велика награда генерала Патона” за Куп нација у Луксембургу. На списку су Душан Калаба (Партизан), Милан Драгојевић (Спартак, Суботица), Милан Богдановић (Железничар МБН) и Милош Миладиновић (ЦЦН Металац).  Са њима тренирају и Милица Ракић (БК Нови Сад) и суперталентована Јелена Ерић (ЦЦН Металац).
- Захваљујемо се Олимпијском комитету Србије који је обезбедио ове завршне приреме кадета за Ејоф –каже Саша Гајичић.- Услови су одлични, време нам иде на руку, свеже је али суво тако да тренирамо свакодневно у околини Дрвара. Наш кадетски тим за Утрехт је одличан, сви имају искуство са системом такмичења који важи за Ејоф и који се разликује до класичних бициклистичких трка и надем се добрим резултатима.
У Брну на Шампионату Европе за возаче до 23 године и за јуниоре, је велики испит ове генерације?
- Јуниори су ове године, стицајем околности, имали нешто слабији програм него лане, али се надам да ће и у Луксембургу а потом и у Чешкој у борби за европске титуле  показати колико вреде – додао је Гајичић.-  Имаћемо и неке трке из домаћег календара тако да сам сигуран да ће у доброј форми дочекати ЕШ.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија