Кућа Добрих Вести

Login

Стевић трећи у генералном пласману на "Око Румуније"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

BICGRKURUMUNIJIГАЛАТИ - Иван Стевић (33) српски бициклиста у румунском профи тиму Тушнад попео се са петог на треће место у генералном пласману после пете етапе трке „Око Румуније“ у категорији 2.2 вожене на стази од 184 км од Васлуиa до Галатија.


Стевић је стигао у групи са жутом мајицом, Украјинцем Бутсом, која је имала две секунде слабије време од победника етапe Грка Георгија Боугласа (Таблвер) који је забележио време 3:50,21. Италијан Антонио Вила (Вини Франтини) је стигао други са две секунде заостатка док је  трећи са истим заостатком етапу завршио 21-  годишњи Румун Михаел Гросу.
Етапу пре краја, води Бутс (Украјина, Колс) са 14 секунди бољим временом од такође Украјинца из Колса Кононенка док на трећој позицији Стевић има 15 секунди заостатка.
 Послeдња, шеста етапа је у суботу 6. јула од  Бузауа до Букурешта (134 км). На трци вози као гост у Хемусу из Тројана (Бугарска) српски репрзентативац из крљевачког ЦЦН Метаца Марко Станковић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 05 јул 2013 23:41
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија