Кућа Добрих Вести

Login

Шесторо српских стрелаца нишане кристалне глобусе ИССФ

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zlaticsakristalnimglobusom2011.МИНХЕН -  Српско стрељашво имаће шесторо представника у финалу Светског купа у од 6. до 12. новембра у Минхену објавила је Међународна федерација стрељачких спортова ИССФ.


У мушкој конкуренцији МК пушком тростав учествоваће Немања Миросављев, а у женској са оба оружја, МК и ваздушном пушком Андреа Арсовић, а  само ваздушном пушком Ивана Максимовић.
Пиштољем, са оба оружја (МК и ваздушни пиштољ) гађаће Андрија Златић и Зорана Аруновић, а ваздушним пиштољем Јасна Шакарић.
Прошле године у финалу у Бангкоку за кристалне глобусе ИССФ борило се седморо српских стрелаца , пиштољем Зорана Аруновић, Јасна Шекарић, Дамир Микец, Андрија Златић и пушком Ивана Максимовић, Андреа Арсовић и Немања Миросављев. Учествовали су у седам финала, али су остали без медаље уз три четврта места (два Златић и једно Миросављев).
У финалу Светског купа учествује, у свакој дисциплини, по аутоматизму олимпијски шампион из Лондона 2012. као и освајач кристалног глобуса за победу у финалу Светског купа прошле године и осам најбољих стрелаца на основу бодова добијених за пласман (15, 10, 8, 5, 4, 3, 2, 1) и резултат (15 поена за резултат бољи или једнак светском рекорду, 14 за резултат круг слабији од светског рекорда, 13 за резултат два круга слабији ... 1 поен за резултат 15 кругова слабији од светског рекорда).
На четири Светска купа српски стрелци су ове године освојили 15 трофеја-  пет златних, четири сребрна и шест бронзаних.
У Гранади су се окитили са две медаље: сребрна ваздушним и бронзана МК пиштољем Зоране Аруновић.
У Минхену, освојили су три медаље, две златне и сребрну. Златом су окитили Немања Миросављев МК пушком тростав и Андрија Златића МК пиштољем, а Златић  је „убио“ сребро ваздушним пиштољем.
У Форт Бенингу, биланс је био пет медаља (2 – 2 - 1). Два златна одличја су освојили Андреа Арсовић (МК пушка тростав) и Андрија Златић (МК пиштољ), једну сребрну Зорана Аруновић (МК пиштољ) и две бронзане Зорана Аруновић (ваздушни пиштољ) и Јасна Шекарић (МК пиштољ).
На првом Светском купу у априлу у Чангвону, Србија је освојила пет медаља (1 – 1 - 3): златом се окитила Андреа Арсовић МК пушком тростав, сребром Зорана Аруновић ваздушним пиштољем, две бронзе је освојила Ивана Максимовић (МК и ваздушна пушка) и једна бронза је припала Немањи Миросављеву (МК пушка тростав).
Српски стрелци су у финалу Светског купа освојили укупно 21 медаљу – 13 златних и уједно и великих кристалних глобуса ИССФ, шест сребних и две бронзане.
Јасна Шекарић            10  (6 – 3 – 1)
Горан Максимовић        4  (3 – 1 – 0)
Лидија Михајловић       3  (1 – 2 - 0)
Немања Миросављев    2  (1 – 0 – 1)
Стеван Плетикосић      1  (1 – 0 – 0)
Андрија Златић             1  (1 – 0 – 0)

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 18 јул 2013 12:54
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија