Logo
Одштампајте ову страницу

Јуниорке пробијају лед на ЕШ у Осијеку

Оцените овај чланак
(1 Глас)

MARINASIMICESJUNIORKAОСИЈЕК - Српске репрезентације су на припремама у Осијеку за Шампионат Европе од 22. до 28. јула, в.д. селектора Горан Максимовић и стручни штаб помно прате рад али  сви једва чекају да почну такмичења.


Осијек је последњи пут био домаћин ЕШ 2009. када су српски стрелци освојили две медаље, обе екипне: злато МК пушком 60 метака лежећи (Миросављев, Плетикосић и Себић) и бронзу МК пушком 3 пута 40 метака (Миросављев, Плетикосић и Марковић). Први пут Шампионат Европе одржан је у Осијеку 1985. када је Јасна Шекарић освојила једину медаљу, бронзану МК пиштољем за јуниорке.
Уз 19 стрелаца, Србију ће на ЕШ ове године представљати и четворица судија. Никола Марић је у жирију за класификацију, Витомир Хоман је судија на 50 метара а Митја Гргић главни судија на 25 метара, док ће Новосађанин Иван Девић, који је у априлу на семинару у Загребу са Аранком Биндер добио „Б“ судијску лиценцу Међународне федерације стрељачких спортова (ИССФ), бити званични конферансије Шампионата Европе.
Девић је сјајно водио конферансу у финалима „Велике награде Новог Сада“ пре два месеца и организатори из Осијека су га позвали да буде и на ЕШ.
На ватрену линију прве излазе 23. јула јуниорке МК пушком тростав у квалификацијама (финале у 12,30 часова), затим сениори у елиминацијама (рачунају се за екипне медаље) МК пушком 60 метака лежећи, потом  и  јуниорке МК пиштољем 30 плус 30 метака (финале у 16 часова).
Распоред по осталим данима - 24. јул: МК пушка 3 пута 40 метака, јуниори (финале у 14,00), МК пушка 60 метака лежећи-  сениори, појединачне квалификације (финале од 16,00).
25. јул:  МК пушка 60 метака – лежећи, јуниорке и сениорке (не гађају финале), МК пиштољ 30 плус 30 метака, сениорке (финале од 16,00).
26. јул: МК пушка 60 метака лежећи јуниори (финале од 11,30), МК пушка тростав 3 пута 20 метака - сениорке (финале од 14,30).
27. јул: МК пиштољ слободног избора - сениори (финале од 14,30).
 28. јул: МК пушка 3 пута 40 метака - сениори (финале од 13,30).
Србију ће представљати укупно 19 стрелаца и шест екипа: мушке и женске сениорске екипе пушком и пиштољем, јуниорске мушке и женске екипе пушком и једна јуниорка пиштољем. Нећемо имати јуниорске екипе пиштољем.
Гађаће - пушка, сениори: Немања Миросављев (Нови Сад), Миленко Себић (Нови Београд Ушће) и Стеван Плетикосић („Чика Мата“, Крагујевац).
Сениорке: Ивана Максимовић, Драгана Тодоровић (обе Нови Београд Ушће) и Андреа Арсовић (Партизан).
Јуниори: Стефан Александровски (Јединство, Стара Пазова), Милош Тасић (Врање) и Јован Чичевски (Нови Сад).
 Јуниорке: Марта Биреш (Јединство), Марина Симић (Нови Београд Ушће) и Тијана Коларик (Панчево).
Пиштољ, сениори: Андрија Златић („Алекса Дејовић“, Ужице), Дамир Микец (Полицајац) и Димитрије Гргић (Академац).
 Сениорке: Зорана Аруновић и Јасна Шекарић (Црвена звезда), Даница Рашета (Земун Центар).
Јуниорке: Ана Алентијев (Смедерево).
На последњем Шампионату Европе МК оружјем у Београду и Панчеву 2011. Србија је била 20. нација у конкуренцији 47 земаља (26 освајале трофеје) са две медаље – златном Андрије Златића у гађању МК пиштољем за сениоре и бронзом Ташане Богатиновски МК пушком 60 метака лежећи за јуниорке.
На Шампионату Европе у Осијеку учествоваће 563 стрелца из 37 земаља и бориће се за медаље у 23 дисциплине – пушка и пиштољ на 50 метара, пиштољ на 25 метара и пушка великог калибра на 300 метара.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 20 јул 2013 16:13
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015